Kategoriler

Şırnak'ta 4 bin 760 kişi kanser taramasından geçti

Şırnak'ta geçen yıl 4 bin 760 kişi, meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramasından geçirildi.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Şırnak İl Koordinatörü Dr. Ümran Erdoğan, 2023 yılında Şırnak'ta yürüttükleri tarama faaliyetlerinde 4 bin 760 kişiye ulaştıklarını ve bunlardan 101 kişinin pozitif olarak tespit ettiklerini söyledi.

Erken teşhis için vatandaşların KETEM birimlerine gelmesi gerektiğini belirten Erdoğan, birimlerinde 30 yaş üstü kadınlarda genellikle görülen rahim ağzı, meme ve kalın bağırsak kanseri taraması yapıldığını bildirdi.

Erdoğan, "30 yaş üstü kadınlardan rahim, 40 yaş üstü kadınlardan ise hem meme filmi hem de kalın bağırsak testi alıyoruz. Bu taramalar tamamen ücretsizdir. Unutmayın ki erken teşhis hayat kurtarır." dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
392 Kez Görüntülendi.
İş kazasında hayatını kaybetti
SPOR
112 Kez Görüntülendi.
Yalgettekin Coşkuyla karşılandı
BÖLGESEL
196 Kez Görüntülendi.
Vurulmuş halde ölü bulundu
ŞIRNAK
178 Kez Görüntülendi.
Emniyet operasyonu Fuhuş ağı çökertildi
ŞIRNAK
217 Kez Görüntülendi.
Çevrim ailesinin acı günü
ŞIRNAK
231 Kez Görüntülendi.
Esnaf arasında çıkan kavgada 1 Kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kaçakçılık operasyonu: 51 gözaltı
SAĞLIK
87 Kez Görüntülendi.
Cizre’de Pizza Zehirlemesi iddiası : 1 kişi hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
Mesut Berzani Cizre’de
ŞIRNAK
59 Kez Görüntülendi.
Karaloğlu” Kardeşliğimizi ve Birliğimizi dahada güçlendireceğiz”