Kategoriler

İdil'de Sumak yok satıyor

çarşı merkezinde sumak satan dükanlarda saatler içinde sumak tükettiği ifade edildi. Dükkanlar Sumak için yeni siparişler verdiği belirtildi.

Rüyada Peygamber efendimizi (S.A.V) iki gece üst üste gören  Cizre'li bir  bayanın, Rüyasını Cizre'li imama anlatması üzerine, İmamın Rüyayı Sosyal medya üzerinde anlatırken, Peygamber efendimizin (S.A.V) rüyada bayana Koronavirüsün ilacı "Sumak" olduğunu ve bunu ümetime söylemesini emir etmesi ardında İdil'de vatandaşlar Sumak alımına ilgi gösterek, çarşı merkezinde sumak satan dükanlarda saatler içinde sumak alarak tükettiği ifade edildi. Dükkanlar Sumak için yeni siparişler verdiği belirtildi.

Sumak Nedir?

SumakİranAfganistanGüney AvrupaKuzey Afrika ve Akdeniz'de yetişir. Sumak Türk mutfağında da en çok kullanılan baharatlar arasındadır. Yemeklere ve salatalara ekşi bir tat vermesi sebebiyle çok fazla sevilerek tüketilir. Sumak sağlık açısından da çeşitli ve güçlü kimyasal maddeler içermektedir.

Sumağın Faydaları Nelerdir?

Yapılan bilimsel çalışmalar sumağınhipoglisemik etkilerinden dolayı diyabet ve hiperglisemi tedavisinde  birçok fayda sağlamanın yanı sıra, antimikrobiyal yani mikropları yok edici etkiye sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Sumakgenellikle morumsu-kırmızı bir renkte, kurutulmuş ya da öğütülmüş olarak satılmaktadır. Sumağı takviye olarak tablet veya kapsül şeklinde hap olarak satan yerler de mevcuttur. Fakat yeni bir sağlık takviyesi denemeden önce mutlaka her zaman doktorunuza danışın.

1. Enfeksiyonel Hastalıkları Önler

Sumakvücutta iltihaplanmaateşartritderi iltihabısolunum bozukluklarıbronşit ve diğerleri gibi birçok hastalığa şifa olarak kullanılır. Laboratuvar sonuçları sumak ve ekstresinin iyi antinflamatuar özelliklere sahip olduğunu doğrulamaktadır. Soğuk algınlığıartrit ve diğer enflamatuar rahatsızlıkların tedavisinde faydalı olduğu ortaya çıkmıştır.Düzenli sumak kullanımının adet düzensizliğine ve adet döneminde oluşan ağrılara iyi geldiği söyleniyor.

2. Sumağın Cilt Koruyucu Özelliği Vardır

Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikleriyle sumakcilt sorunlarının tedavisinde ve yaraların iyileşmesinde yardımcıdır. Çiğnenmiş sumak yaprakları deri döküntüleriiltihaplı diş etlerine iyi gelmektedir.Sumağın idrar söktürücü özellikleri vardır. Bu nedenle, idrar üretimine yardımcı olarak vücuttan toksit maddelerin atılmasını sağlamaktadır. Ağrılı idrara çıkma ve iltihap ile sonuçlanan mesane iltihabını tedavi etmek için kullanılmaktadır. Genellikle, bağırsak şikayetleri için sumaktan faydalanılmaktadır. Ortadoğu’da, ekşi sumak suyu ise mide rahatsızlığını rahatlatmak için sık kullanılan bir seçenektir. Yatağı ıslatma sorununu tedavi etmek için geleneksel bir ilaç olma özelliği taşımaktadır.

3. Kalbi ve Karaciğeri Korur

Yüksek kolesterolkalp ve karaciğer rahatsızlıklarının yaygın nedenidir. Fareler üzerinde yapılan bir deneyde sumak meyveleri ekstresinin kan kolesterol seviyelerini düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Bu durumda sumak, kalp ve karaciğer korumak için yararlıdır.Sumakgöğüs ve solunum yolları hastalıklarını tedavi etme amacıyla kullanılır. Sumağın çeşitli solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesi, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

4. Kanser Hücrelerinden Korur

Sumak üzerinde yapılan bazı araştırmalarda, sumak bitkisinin antikanserojen olduğu anlaşılmıştır. Yapılan bir çalışmada sumak özütünün diğer sağlıklı hücreler üzerinde olumsuz bir etki yaratmadığı ancak kanserli hücreleri yok ettiği gözlemlenmiştir.  Bu sayede sumak, kimyasal tedavi de kullanılan bir ilaç olarak kabul edilmeye başlandı.

Yorumlar

Salih 4 Yıl Önce

Bizde çok sumak var kilosu 25 tl Almak isteyen

Yılmaz 4 Yıl Önce

Bakalım bunun fiyatı ne olur 5 tl lik kolonya idil de olmuş 25 bu 50 tl ye çıkar biz firsatcilara yeni bir kapı açıldı

Mazlum 4 Yıl Önce

Bana lazım nasıl ulaşırım sana salih bey.

Aslan 4 Yıl Önce

Arkadaşlar buna inanmayın Peygamber efendimizin S A V sakalı beyaz değildi sadece 17 kıl beyazlamıştı Artı imanımız tehlikede ümet çok zordurumda ve virüs içinmi uykusuna gelir ya bu virüsü bizim tevekül etmemiz lazım nadıl ümette faydalı oluruz nasıl imanımızı kurtarırız ona bi düşünün

Iman kurtulması 4 Yıl Önce

Imanını kurtarmak mı istiyorsun ? Ne zaman sofrandaki yemeği ihtiyaç sahibi komşunla paylaştın o zaman imanın bir yere kaçmaz. Iman sadece Devleti soyup soğana çevirerek namaz oruç vs ile kurtulmaz. Yaz bunu bir kenara

Daha Fazla Haber
SPOR
23 Kez Görüntülendi.
Milli Atletler Haykır, Ertaş'tan Kaymakama ziyaret
BÖLGESEL
75 Kez Görüntülendi.
İlaçtan etkilenen 30 keçi telef oldu
SPOR
36 Kez Görüntülendi.
Mazıdağ Spor Şırnak Spor'u yenerek Şampiyonluğunu ilan etti
SPOR
85 Kez Görüntülendi.
Batman Petrol Spor Şampiyon oldu
SPOR
167 Kez Görüntülendi.
İdil'li Atletler Türkiye 1.oldu
ŞIRNAK
61 Kez Görüntülendi.
Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı
ŞIRNAK
136 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Elektrik kesintisi için Bakanlık önünde oturma eylemi başlattı
SPOR
112 Kez Görüntülendi.
Cizre Kadın Futbol takımı playofa yükseldi
EKONOMİ
551 Kez Görüntülendi.
Şırnak'ta Yer Fıstığı üretimine destek
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
971 Kez Görüntülendi.
Akar ailesinin acı günü