Kategoriler

e-recetem sistemine eklenen dillerde Kürtçe yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, E-Reçetem sisteminde İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça’nın da eklediğini açıkladı. Sisteme yeni eklenen diller arasında Arapça ve Rusça bile var ama Kürtçe yok!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “E-Reçetem Sistemine 5 dil eklendi. E-Reçetem Sisteminde test işlemi tamamlanan diller, dün sabah saatlerinde canlı ortama alınmaya başlanmış olup, tüm dillerin (İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça) canlı ortama alınması bugün tamamlanmıştır. Hayırlı olsun.”

Sağlak Bakanı’nın söz konusu mesajının altına kısa sürede yüzlerce yorum yazıldı. Sosyal medya kullanıcıları söz konusu diller arasında neden Kürtçe’nin de olmadığını sordu.

HDP’nin sosyal medya hesabından Fahrettin Koca’nın paylaşımı alıntılanarak yapılan yorumda ise şu ifadeler kullanıldı: “Hayırlı olsun tabii ama, bu toprakların kadim dili olan Kürtçe nerede, neden sisteme eklemediniz? Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz? Kurdên ku piştgirî didin AKP’ê, gelo hun jî van pirsan napirsin? Birêz Fahrettin Koca qet nebû tu li zimanê xwe jî xwedî derketiyayî.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
108 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
150 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
140 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
176 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
54 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
35 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
287 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
304 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
16 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
94 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti