Kategoriler

e-recetem sistemine eklenen dillerde Kürtçe yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, E-Reçetem sisteminde İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça’nın da eklediğini açıkladı. Sisteme yeni eklenen diller arasında Arapça ve Rusça bile var ama Kürtçe yok!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “E-Reçetem Sistemine 5 dil eklendi. E-Reçetem Sisteminde test işlemi tamamlanan diller, dün sabah saatlerinde canlı ortama alınmaya başlanmış olup, tüm dillerin (İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça) canlı ortama alınması bugün tamamlanmıştır. Hayırlı olsun.”

Sağlak Bakanı’nın söz konusu mesajının altına kısa sürede yüzlerce yorum yazıldı. Sosyal medya kullanıcıları söz konusu diller arasında neden Kürtçe’nin de olmadığını sordu.

HDP’nin sosyal medya hesabından Fahrettin Koca’nın paylaşımı alıntılanarak yapılan yorumda ise şu ifadeler kullanıldı: “Hayırlı olsun tabii ama, bu toprakların kadim dili olan Kürtçe nerede, neden sisteme eklemediniz? Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz? Kurdên ku piştgirî didin AKP’ê, gelo hun jî van pirsan napirsin? Birêz Fahrettin Koca qet nebû tu li zimanê xwe jî xwedî derketiyayî.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
355 Kez Görüntülendi.
İş kazasında hayatını kaybetti
SPOR
103 Kez Görüntülendi.
Yalgettekin Coşkuyla karşılandı
BÖLGESEL
180 Kez Görüntülendi.
Vurulmuş halde ölü bulundu
ŞIRNAK
165 Kez Görüntülendi.
Emniyet operasyonu Fuhuş ağı çökertildi
ŞIRNAK
206 Kez Görüntülendi.
Çevrim ailesinin acı günü
ŞIRNAK
229 Kez Görüntülendi.
Esnaf arasında çıkan kavgada 1 Kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
74 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kaçakçılık operasyonu: 51 gözaltı
SAĞLIK
87 Kez Görüntülendi.
Cizre’de Pizza Zehirlemesi iddiası : 1 kişi hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
Mesut Berzani Cizre’de
ŞIRNAK
59 Kez Görüntülendi.
Karaloğlu” Kardeşliğimizi ve Birliğimizi dahada güçlendireceğiz”