Kategoriler

Melke Karagül vefat etti

Melke Karagül vefat ederek aramızdan ayrıldı.

Karagül, Helane ailesinin önemli şahsiyetlerinden, Aşağı Mahalle Muhtarı merhum Tuma Karagöl'ün kardeşi, İdil Beton'un sahibi Samu Karagöl'ün Babası Süryani hemşerimiz, İdil nufüsüna kayıtlı Melke Karagöl yaşadığı Fransa'da hayatta veda etti. Melke'nin vefatı ailesi ile dostları arasında derin bir üzüntüye neden oldu. Karagül'ün cenazesi Fransa'dan memleketi idil'e getirileceği ifade edildi. Melke için Meryem Ana Kilisesinde Cumartesi günü cenaze töreni düzenleneceği belirtildi. Cenaze töreninden sonra Süryani mezaelığında toprağa verileceği söylendi. 

Yorumlar

Hacı inan 12 Ay Önce

Başınız sağ olsun

Gebro Petrus 12 Ay Önce

Bütün Helene Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.

kerim Togan 12 Ay Önce

Gaboro,yiğit,cesur,mert, Melke (Melek)Karakül beyt Helane. Amcamız,Dayımız,komşumuz. Melke Karagül beyt Helaneyi kaybettik. soyadı Karagül. O hayatayken Kalbi parlayan bir gül gibiydi.Melke Amca İdil (Azech’ın) belli bir aylenin oğlu idi. bastoniyle tanınmış.Aşağı muhalle muhtarı Tuma Amcanın kardeşi idi. Büyük yürekleriyle Yakub,Samo,Pavlus,Petrus oğulları ve kızlarıyla,iftihar eden iyi bir Babaydı, Aaağ dınyeye batale Melke Amca gibi insanları kaybederek sanki Eski idil Beytzabday’ın değerlerini kaybetmiş gibi hissediyorum.çünkü onların İdil’de ışık veren yaktıkları mumları biz yakamadık. Hayat bize neler gösterdi Bir şairin sözler derki Ev ci Dınyeki zalımma ki ğurte le insana dıgre u teğe nev kullu derde 50 sene göç, yurdundan,doğub büyüdüğü topraklarından uzak ama Azeğ’e sevgisi büyük olan ve hasretiyle, bu fani dünyadan ayrılan. Melke Amcayı saygıyla anıyorum. Allahtan rahmetler diler mekanı cennet olsun.Tüm İdililerin ve Aylesinin başı sağ olsun.

Şükrü Külen İsviçre 12 Ay Önce

Komşumuz Melke amcaya, mekanı cennet dilerim onu saygı ve rahmetle anarak. Başta Samo kardeş olmak üzere tüm aile ve İdil cemaatine başsağlığı diliyorum!

Daha Fazla Haber
SPOR
166 Kez Görüntülendi.
Belediye Eş Başkanı Kayır'dan Öz İdil Spora Destek
ŞIRNAK
83 Kez Görüntülendi.
Alakamışta 60 dönüm arazi yandı
SPOR
239 Kez Görüntülendi.
Öz İdil Şırnak Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
194 Kez Görüntülendi.
Sulak yoluna asfalt çalışması başladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
82 Kez Görüntülendi.
Kaymakam pedal çevirdi
ŞIRNAK
155 Kez Görüntülendi.
Nisan Ayında 51.942 Yolcu uçurdu
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
532 Kez Görüntülendi.
Salih Dolany vefat etti
BÖLGESEL
318 Kez Görüntülendi.
Silahlı kavga 1 kişi yaralandı
ŞIRNAK
142 Kez Görüntülendi.
Sirik otu tezgahta satışa sunuldu
ŞIRNAK
208 Kez Görüntülendi.
Cizre'li İş adamı Şık'dan Anjo merkezi kurma girişimi