Kategoriler

İdil Dayanışma ve Yardımlaşma derneği kuruldu


İstanbul'da yaşayan İdil'liler bir araya gelerek İdil derneğini kurarak Sivil toplum hayattın da önemli bir adım atılar.
Ortak bir platformda buluşmak, yaşadığımız coğrafya da sosyal hayatlarına devam etmek için İdil Yardımlaşma ve Dayanışma derneğini kurduklarını ifade eden Kurucu Başkan Nail Demir şu ifadeleri dile getirdi. " İstanbul coğrafyasında yaşayan İdil'liler, ekonomide, sosyal hayatta, iletişimde önemli bir yere geldik. Her ne kadar bizler İstanbul hayatına yoğunlaşmışsak dahi geleneklerimize, göreneklerimize bağlı olduğumuz için memleket hasretini çekiyoruz. Kültürümüzü, ilişkilerimizi beraberimizde taşıdığımız için İdil'den kopamıyoruz. İnsanlarımıza değer veriyoruz. İdil olgusunu geliştirmek, yaşatmak için bir adım attık. " Bu duygular kapsamında gurbet ellerde sosyal hayatta örgütlenmek istediklerini belirden Demir sözlerine şöyle devam etti:" Hemşehirlerimizin kurduğu derneklerde yürütülen çalışmaları gördük. Arayı kapatmak için dah çok çalışmamız gerekir. Diğer derneklerle ilişki kurarak daha çok güçleneceğiz." dedi. 
Demir dernek merkezinin tespiti ve düzenlenmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek “200 metrekarelik bir yere ihtiyacımız var.  Dernek yerimizin her türlü tadilatı da yaparak ve kullanıma hazır hale getireceğiz." diyerek, İdil Derneğini resmi kurduklarını Kurucu Başkanlığını Nail Demir'in yürüttüğü, kurucu üyeleri Ziver Nergiz, Ersin Adıbelli, Behrem Demir, Hasan Moran, Yahya Korkut, Abdulaziz Örüç 'tan oluştuğu belirtildi. 

Yorumlar

Halef NAS 2 Yıl Önce

İnşAllah güzel hizmetleriniz olur.

Cemal Nas 2 Yıl Önce

İşlerinize başarılar dileriz

Daha Fazla Haber
SAĞLIK
5 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Bronskopi cihazı Bozok
ŞIRNAK
20 Kez Görüntülendi.
Park halindeki otomobil yandı
SPOR
11 Kez Görüntülendi.
Şırnak Petrol Spor yenilgi aldı
ŞIRNAK
120 Kez Görüntülendi.
50 yıl sonra tesadüfen karşılaştılar
ŞIRNAK
52 Kez Görüntülendi.
DEDAŞ Elektrik panoların haline bakınız
ŞIRNAK
34 Kez Görüntülendi.
Geleneksel oyun TIR’ına yoğun ilgi
ŞIRNAK
54 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Adli açılış töreni düzenlendi
ŞIRNAK
300 Kez Görüntülendi.
Aileden günlerdir haber alınamıyor
EĞİTİM
234 Kez Görüntülendi.
Mahalle Büyüdü okul acil ihtiyaç haline geldi
ŞIRNAK
89 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması