Kategoriler

Cudi Festivali coşkuyla kutlandı

Şırnak Valiliği himayesinde, Cudi Festivaline katılmak üzere vatandaşlar erken saatte araçlarıyla Şırnak ve ilçelerinden yola çıktı. Cudi'ye çıkan karayolu trafik'ten dolayı tıkandı. Jandarma trafiğin müdehalesi ardında yol kontrolü bir şekilde trafiğe açıldı.Saat 12.00 kadar vatandaşların Cudi çıkmak için yolda beklediği görüldü. Yollarda uzun kuyruklar oluştu.

Duygusal anlar

Uzun yolculuk sonrası Cudi Dağı'nın zirvesine varan vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Vatandaşlar sefine bölgesine Cizre Belediyesi Dengbejler sanatçılar çaldığı erbane eşliğinde Sefine bölgesine yürüdüler. İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak Valisi, Şırnak AK Parti Milletvekilli, AK Parti İl Başkanı, Dşyanet İçleri Başkanı dan oluşan bir cemaat Öğle namazını cemaat olarak kıldılar.

Hz. Nuh’un gemisinin konduğu yer olarak kabul edilen Sefine bölgesine gelenlerin mutluluğu gözlerine yansıdı. Vatandaşlar sefine bölgedini gezerken namaz kıldılar dua ettiler. Festivale İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Valisi Osman Bilgin, Diyanet İşleri Başkanı Fetuhullah Erbaş STK temsilcileri vatandaşlar katıldı.İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak Valiliği ve Belediye iş birliğiyle Cudi Dağı Sefine bölgesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Cudi Festivali"nin açılışında, bugünün hicri yılbaşı olduğunu, bugün burada insanlığın Hz. Adem'den sonra yeniden neşet ettiği bir kutlu mekanda ve beldede bulunduklarını söyledi.

Vatandaşların hizmetkarı olduklarını ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Bu dünya bu kadardır, esas olan ahirdir. Yoklukla varlık, zenginlik ve fakirlik, makam ve mevki arasında bir sınav ve imtihan dünyasındayız. Peygamber efendimizin, bütün insanlara emanet bıraktığı ve veda ettiği veda hutbesinde söyledikleri hiçbir zaman aklınızdan çıkmasın. Dilimiz, rengimiz, etnik kökenimiz bunların hiçbirisinin birbirimizi ayırt edecek bir gücü söz konusu değildir.

Bizi ancak Allah karşısında ona olan kulluğumuz ve takvamız kurtaracaktır. Sefine bize bunu anlatmaktadır. Hz. Nuh Aleyhisselam bize bunu anlatmaktadır. Muharrem ayının bize emanetleri budur. Kardeşliğimiz, birliğimiz. Kardeşliğin bittiği andan itibaren başımıza hangi felaketlerin geleceği, Kerbela'da bize en büyük örnektir. Hiç bundan vazgeçmeyin, ne derlerse desinler. Esas siyaset, Allah'ın bize emrettikleridir. Hiç bundan vazgeçmeyin, günlük bir takım çevrelerin, cümle oyunlarının esareti içerisinde olmayın, olmayalım. Kıymetli hemşerilerim, birbirinizle, Kürtlüğünüzle, Müslümanlığınızla, bu büyük medeniyetle gurur duyun. Geleceğe büyük bir miras bırakıyorsunuz. Kurulan oyunu, tezgahları siz bozdunuz. Huzur yolculuğunuz hayırlı ve uğurlu olsun."

Yorumlar

doğru söz 3 Yıl Önce

yazık olmuş cudi dağina nerde zeytinlikleri nesini kutluyorlar çıplak oluşunu mu yoksa nemrut dağına benzediğini mi yazık çoook yazık çırıl çıplak olmuş kime ne

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
51 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Adıgüzel’den taziye ziyareti
ŞIRNAK
82 Kez Görüntülendi.
Babalar gününde mezarlığa anlamlı ziyaret
DÜNYA
27 Kez Görüntülendi.
İran, İstihbarat başkanını öldüğünü doğruladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
134 Kez Görüntülendi.
Yakışır ailesinin acı günü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
71 Kez Görüntülendi.
İdil Tiyatro topluluğu seyircinin huzuruna çıkıyor
ŞIRNAK
124 Kez Görüntülendi.
Leyla Dicle vefat etti
EĞİTİM
171 Kez Görüntülendi.
Üniversite taşınıyor İlçe halkından tepki
EĞİTİM
167 Kez Görüntülendi.
İdil’de LGS heyecanı başladı
ŞIRNAK
333 Kez Görüntülendi.
Dirsekli Köyünde trafik kazası
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
287 Kez Görüntülendi.
Dr. Garip ile Sevda Dünya evine girdi