Kategoriler

Birca Belek’te kayıtlar başladı

Birca Belek Dil ve Kültür Derneği, koronavirüs nedeniyle ara verdikleri yüz yüze eğitime yeniden başladı. 

Cizre ilçesinde çeşitli seviyelerde Kürt dili, Kürt tarihi ve edebiyatı üzerine dersler veren Birca Belek Dil ve Kültür Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle bir buçuk yıl aradan sonra yüz yüze eğitim sürecini başlattı. 1 Temmuz itibariyle kayıtlara başlayan derneğin Eşbaşkanı Mîrza Ronî ve Kürtçe eğitmen Bahadîn Rubar, halka çağrıda bulundu. 

KÖYLERDE ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ 

Eşbaşkan Mîrza Ronî, kayıtların tamamlanmasıyla kursların başlatılacağını belirtti. Pandemi nedeniyle yüz yüze çalışma yürütemediklerini söyleyen Ronî, yeni dönemde Cizre ile sınırlı kalmadıklarını, köylerde de çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. 

Anadilin önemine değinen Ronî, halka kayıt yapmaları çağrısında bulundu. 

‘KURUMUN KAPISI HERKESE AÇIK’

Birca Belek eğitmenlerinden Bahadin Rubar da Kürtçenin sahiplenilmesi çağrısı yaptı. Rubar, “Gelin hep birlikte Birca Belek’i büyütelim, eğitim ve öğretim yeri yapalım” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
35 Kez Görüntülendi.
Karataydan taşıma sistemine destek
ŞIRNAK
78 Kez Görüntülendi.
Mazrone üzüm tezgahlarda
ŞIRNAK
131 Kez Görüntülendi.
Gabar Dağında petrol boru hatında patlama
ŞIRNAK
214 Kez Görüntülendi.
Ağaca asılı halde ölü bulundu
EĞİTİM
77 Kez Görüntülendi.
Güçlükonak’ta eğitim sezonunda coşkulu başlangıç
ŞIRNAK
107 Kez Görüntülendi.
Ekmeğin içinde böcek çıktı
ŞIRNAK
100 Kez Görüntülendi.
İlona Sanat merkezinden ilk yıllında önemli başarı
EĞİTİM
388 Kez Görüntülendi.
Kürtçe Eğitim ve Anadil için yürüyüş
ŞIRNAK
553 Kez Görüntülendi.
Akkoyun ailesinin acı günü
ŞIRNAK
33 Kez Görüntülendi.
Yeniden Refah Partisinden Eğitim mesajı