Kategoriler

Birca Belek’te kayıtlar başladı

Birca Belek Dil ve Kültür Derneği, koronavirüs nedeniyle ara verdikleri yüz yüze eğitime yeniden başladı. 

Cizre ilçesinde çeşitli seviyelerde Kürt dili, Kürt tarihi ve edebiyatı üzerine dersler veren Birca Belek Dil ve Kültür Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle bir buçuk yıl aradan sonra yüz yüze eğitim sürecini başlattı. 1 Temmuz itibariyle kayıtlara başlayan derneğin Eşbaşkanı Mîrza Ronî ve Kürtçe eğitmen Bahadîn Rubar, halka çağrıda bulundu. 

KÖYLERDE ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ 

Eşbaşkan Mîrza Ronî, kayıtların tamamlanmasıyla kursların başlatılacağını belirtti. Pandemi nedeniyle yüz yüze çalışma yürütemediklerini söyleyen Ronî, yeni dönemde Cizre ile sınırlı kalmadıklarını, köylerde de çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. 

Anadilin önemine değinen Ronî, halka kayıt yapmaları çağrısında bulundu. 

‘KURUMUN KAPISI HERKESE AÇIK’

Birca Belek eğitmenlerinden Bahadin Rubar da Kürtçenin sahiplenilmesi çağrısı yaptı. Rubar, “Gelin hep birlikte Birca Belek’i büyütelim, eğitim ve öğretim yeri yapalım” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
66 Kez Görüntülendi.
Sabaz ailesinin acı günü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
134 Kez Görüntülendi.
Arabiye Aşireti Nusaybin’de Dernek kurdu
ŞIRNAK
290 Kez Görüntülendi.
Acı kaza baba oğul hayatını kaybetti
SİYASET
85 Kez Görüntülendi.
Başım üstünde yerin var tesetür etkinliği
ŞIRNAK
136 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta 9 Ay’da kaç trafik kazası oldu?
EKONOMİ
132 Kez Görüntülendi.
Haznedar Otel Şırnak’a bir soluk getirdi
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
140 Kez Görüntülendi.
Şimşek ailesinin Mutlu günü
BÖLGESEL
107 Kez Görüntülendi.
Abdullah Öcalan ailesi ile görüştü
ŞIRNAK
189 Kez Görüntülendi.
Şırnaklı vekil’den Cizre Barajına haklı tepki
ŞIRNAK
82 Kez Görüntülendi.
Cizre Gastronomi fuarına hazırlanıyor