Kategoriler

Şişe/ Kutu başına 25 Kuruş ödenecek

Şişe/kutu başına 25 kuruş ödenecek

Hem vatandaş hem devlet hem çevrenin kazanacağı depozito iade dönemi başlıyor, 0.1 ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlar geri dönüşecek. Şişe-kutu başına 25 kuruş ödenecek. Bu paralar alışverişte kullanabilecek

 Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından yönetilen “Depozito Yönetim Sistemi” çalışmalarında sona gelindi. Ulusal çapta 2025’te devreye alınması planlanan depozito iade sistemiyle 0.1 litre ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlı; alkolsüz içecek, içme kaynak suları, doğal mineralli sular, alkollü ve alkolsüz bira, malt içecek, enerji, sporcu içecekleri, şarap, meyve suları, süt ve içilebilir süt ürünlerinin ambalajları geri dönüşecek. 

5000 İADE MAKİNESİ 

Bakanlık, ilk etapta 5 bin noktada iade sistemi kurmayı planlarken, makineler için kurulum noktaları tespitleri de sürüyor. Belediyeler, Millet Bahçeleri ve üniversitelerden başlamak üzere; zincir marketler, alışveriş merkezleri, oteller, restoran ve kafeteryalar gibi insan trafiğinin yoğun olduğu alanlar uygulamaya dahil edilecek. Vatandaşa iade ettiği her bir şişe/kutu için 25 kuruş depozito ödenecek. Depozito bedeli, bakanlığa bağlı Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısı üzerinden açılacak “e-cüzdan” hesabında toplanacak. Vatandaş biriken paralarını alışverişlerde kullanabilecek. 

‘SIFIR ATIK’LA 59.9 MİLYON TON KAZANIM

Çevre Bakan-lığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ve küresel bir çevre hareketine dönüşen “Sıfır Atık” projesi kapsamında 2017’den bugüne kadar 59.9 milyon ton atık ekonomiye kazandırıldı. Geri dönüşümle 185 milyar lira kazanç sağlandı. 498 milyon ağaç kesilmekten kurtarılırken, 5,9 milyon ton sera gazı salımı önlendi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
5 Kez Görüntülendi.
Adnan Polat Spor tesisleri Nusaybin’de açıldı
ŞIRNAK
8 Kez Görüntülendi.
İdil 80 işçi alacak
ŞIRNAK
136 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediyesinden asfalt çalışması
SAĞLIK
211 Kez Görüntülendi.
İdil’de 2 ASM kuruluyor
ŞIRNAK
62 Kez Görüntülendi.
Nusaybin’de Galatasaray tesisi açıldı
EKONOMİ
224 Kez Görüntülendi.
Sedat Yapı işyeri hizmete açıldı
ŞIRNAK
238 Kez Görüntülendi.
Aracın çarptığı çocuk hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
263 Kez Görüntülendi.
Halime Yavuz vefat etti
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Şırnak Belediye Başkanından Silopi Belediye başkanına ziyaret
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
269 Kez Görüntülendi.
Halil Azizoğlu dizide rol alacak