Kategoriler

Karınca Ticareti sıcakta daha da zor oluyor

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a günü birlik gidip gelenlerin çektiği sıkıntılarla ilgili açıklama yapan Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım; “Sessiz Bir Dramın Tanığıyız” dedi.

Şırnak’ın özellikle Cizre ve Silopi ilçelerinde karınca ticareti yaparak Irak’a günü birlik gidip gelen vatandaşların çektiği sıkıntılar hat safhaya ulaştı. Özellikle yaz aylarında Habu Sınır Kapısında sıcaklığı 50 dereceye yaklaştığı şu zamanlarda vatandaşlar saatlerce güneşin altında kalıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım; “Gözümüzün önünde, her gün yaşanan ama zamanla kanıksadığımız bir insanlık dramı var. Bu dramın yaşanmasında hepimizin payı ve günahı var öncelikle bir kurumu temsil etmem hasebiyle benim sonra azınlık durumunda olan ve olayın kaçakçılık boyutuna ulaşmasını sağlayan bireyler olmak üzere hepimiz suçluyuz. İşsizlik ve geçim sıkıntısı nedeniyle, Cizre başta olmak üzere bölgemizde binlerce insanımızın yegâne geçim kaynağı haline gelen günübirlik yurtdışı çıkışları, artık bir ekmek uğruna verilen büyük bir mücadeleye dönüşmüş durumda. Ne yazık ki bu mücadele, artık çile bile değil; sessiz bir feryat, görünmeyen bir yaradır. Geri dönüşlerin günlerce sürdüğü, 49 derecenin üzerinde seyreden ve afet boyutlarına ulaşan hava sıcaklıklarında, saatlerce güneşin altında ya da serinlikten yoksun alanlarda bekleyen insanlarımız; yalnızca evine ekmek götürmenin değil, onurunu da ayakta tutmanın mücadelesini veriyor” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
70 Kez Görüntülendi.
Bahçeli, "Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönene kadar kararımız net."
ŞIRNAK
91 Kez Görüntülendi.
Köpek Saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı
ŞIRNAK
143 Kez Görüntülendi.
Şırnak’lı Sporcular Türkiye Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
138 Kez Görüntülendi.
HÜDAPAR ‘dan Şırnak’ta Süriye Açıklaması
ŞIRNAK
145 Kez Görüntülendi.
Habur Sınır kapısında Altın operasyonu
ŞIRNAK
180 Kez Görüntülendi.
Otobüste fenalaşan adam hayatını kaybetti
ŞIRNAK
1252 Kez Görüntülendi.
İdil’de Trafik Kazası: 2 Ölü, 6 Yaralı
ŞIRNAK
139 Kez Görüntülendi.
Ünlülere uyuşturucu operasyonu
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
227 Kez Görüntülendi.
Şırnak Müftüsü Gece yarısı kararnamesi ile değişti
ŞIRNAK
97 Kez Görüntülendi.
Vali Birol Ekici’den Pınarbaşı Köyüne Taziye ziyareti