Kategoriler

Irak İbrahim Halil Sınır Kapısı tır geçişine açıldı

Korona virüs tedbirleri kapsamında Mart ayından bu yana şoför geçişlerine kapalı olan Habur Sınır Kapısı ile Halil İbrahim Sınır Kapısı bu akşam itibari ile açıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında 1 Mart'ta yolcu giriş çıkışına kapatılan Habur Sınır Kapısı'nda ticaret, tampon bölgede konteyner, dorse ve şoför değişimi yoluyla "temassız" olarak sürdürülen ticaret bu akşam itibari ile şoförlerin Irak'a geçişi ile son buldu. Gümrük sahasına giriş yapan şoförler pasaport işlemlerini yaptıktan sonra direk Irak tarafına doğru yol aldı. İlk geçiş yapan şoförlerden Metin Arslan; "İlk Irak'a giden Türk şoförüyüm. 6 aydan sonra ilk defa gidiyoruz hayırlısıyla. Kendi aracımızla gidip kendi yükümüz kendimiz boşaltıp tekrar Türkiye'ye döneceğiz. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir duygudur. Kendi aracımızla gitmek çok güzel bir şey. Yani aracı göndermek işte ne uyku vardı ne bir şey vardı. Kendimiz gidip kendimiz gelmek en güzeli" dedi.

Geçişler sırasında Irak Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından sürücülere 25 dolar karşılığında Covid-19 testi yapılacağı, bildirildi. Öte yandan Irak'ın Duhok ve Zaho kentinde bazı vatandaşlar ülkelerine gelen Türk şoförlerinin İbrahim Halil Sınır Kapısından çıkışlarına izin vermeyerek protesto etmeye çalıştı. Irak merkezi hükümet ile bölgesel yönetim nezdinde olaylar yarıştırılarak, protestocu grubun dağıtıldığı öğrenildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
30 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
34 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
31 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
39 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
41 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü
ŞIRNAK
66 Kez Görüntülendi.
Sağlık Sen Şube yönetiminden Bahattin Şığva’ya ziyaret
ŞIRNAK
50 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi Ekici Açık Kapı Mesaisine başladı
BÖLGESEL
62 Kez Görüntülendi.
Zincirleme Kaza 9 Kişi yaralandı
ŞIRNAK
92 Kez Görüntülendi.
İdil’de TIR alev aldı
ŞIRNAK
169 Kez Görüntülendi.
Şırnak’tan Almanya’ya direk Uçuşlar başladı