Kategoriler

İftar Sofraların vazgeçilmesi Cizre Luzine tatlısı

Tarihi ve kültürünün yanı sıra mutfağıyla da ön plana çıkan Cizre'de genellikle Ramazan aylarında yapılan "Luzine Tatlısı" iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Tarihi Milattan önce 10 binli yıllara dayanan Cizre, tarih ve medeniyetinin yanı sıra mutfağı ile de adından söz ettiriyor.

Cizre Luzine Tatlısı, Cizrelilerin iftarda en çok tercih ettiği tatlıların başında geliyor. Cizre Luzine Tatlısı, irmik, şeker, un, ceviz içi malzemelerden yapılır ve yine üzeri ceviz içi ile süslenir. Cizre Luzine Tatlısı, kendine has malzemeleri ve yapılışı ile oldukça lezzetli bir tada sahiptir.

Cizre Luzine Tatlısının tadı ve kıvamının tutturulması el mahareti gerektirir. Yapılışı ve tadını tutturmak marifet işi olan bu tatlıyı Cizre'de az sayıda usta yapabiliyor.

Her yıl Ramazan ayının bir geleneği olarak tezgâhlarda satılan Cizre Luzine Tatlısı, yerli ve yabancı tüketiciler tarafından oldukça rağbet görüyor.
Cizre Luzine Tatlısının, Cizre'ye has bir lezzet olduğunu söyleyen Latif Sakcak "Ramazan aylarında ilk akla gelen lezzetlerdendir. Vatandaşlar iftarını Cizre Luzine Tatlısıyla açıyor. Yöresel bir lezzettir. İstanbul, Gaziantep ve birçok şehirden bizden isteyenler oluyor. Cizre Luzine Tatlısı Cizre'ye has bir tatlıdır, başka yerde bulamazsınız." dedi.
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
24 Kez Görüntülendi.
Şırnak Toz Bulutun etkisine girdi
SİYASET
117 Kez Görüntülendi.
İDİL DER'Den Belediye Eş Başkanlarına ziyaret
ŞIRNAK
28 Kez Görüntülendi.
Cizre'de gözaltına alınan 19 kişi serbest bırakıldı
SPOR
52 Kez Görüntülendi.
Milli Atletler Haykır, Ertaş'tan Kaymakama ziyaret
BÖLGESEL
107 Kez Görüntülendi.
İlaçtan etkilenen 30 keçi telef oldu
SPOR
42 Kez Görüntülendi.
Mazıdağ Spor Şırnak Spor'u yenerek Şampiyonluğunu ilan etti
SPOR
88 Kez Görüntülendi.
Batman Petrol Spor Şampiyon oldu
SPOR
171 Kez Görüntülendi.
İdil'li Atletler Türkiye 1.oldu
ŞIRNAK
66 Kez Görüntülendi.
Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı
ŞIRNAK
140 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Elektrik kesintisi için Bakanlık önünde oturma eylemi başlattı