Kategoriler

İdil’de 3500 dönüm arazi satışa mı çıkarılıyor

Muğla’da ismi öğrenilmeyen bir kooperatife ait arazinin sit alanı ilan edilmesi üzerine devlet kooperitfe arazisinin bedeline karşılık olarak Türkiye sınırları içerisinde hazine arazisinin bulunduğu bir il ve ya ilçede verebileceğini ifade etmesi üzerine Kooperatif harekete geçerek İdil’de ki hazine arazilerini seçerek ilçede 3500 dönüm araziye talip oldu.

Kooperatif’in İdil’de ki hazine arazilerini seçtiğinin duyulması üzerine vatandaşlar haberi tepkiyle karşıladı. Haberin kısa sürede duyulması üzerine Vatandaşlar, mahalle muhtarları siyasilere, yetkililere çıkarak arazilerin satışına izin vermeyeceklerini belirterek tepkilerinde kararlı olduklarını göstererek mücadelel edeceklerinin işaretini verdiler.  Koopertifin İdil’de 3500 dönüm hazine arazi için talepte bulunduğunu doğrulanırken, 2011’te 2014 yılları arasında hazine arazisini kiralayan vatandaşların bu işlemin dışında tutulacağı ifade edildi. Kooperatifin girişimine tepki veren vatandaşlar Devlet hazine arazisini başka birine satacağına araziyi kullanan vatandaşlara satsın daha iyi olacağını belirterek çözüm önerisinde bulundu. Vatandaşlar kooperatifin girişimlerini iftal etmek için  çapa sarf etikleri belirtildi.

Yorumlar

Cemal Nas 4 Yıl Önce

İdil halkı olarak kaç yıldır bu hazine arazileri ekip biçiyoruz ecimrisil paramızı yatırmış bulunmaktayiz ve İdil vatandaşların hakkıdır.Haksizlik olur ve bu işe karşiyiz

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
30 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kur’anı Kerimi Güzel okuma yarışması
ŞIRNAK
152 Kez Görüntülendi.
Kadın intihar edecekti ikna edildi
ŞIRNAK
124 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
44 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
57 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
79 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
146 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
227 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü
ŞIRNAK
79 Kez Görüntülendi.
Sağlık Sen Şube yönetiminden Bahattin Şığva’ya ziyaret
ŞIRNAK
56 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi Ekici Açık Kapı Mesaisine başladı