Kategoriler

İdil’de 3500 dönüm arazi satışa mı çıkarılıyor

Muğla’da ismi öğrenilmeyen bir kooperatife ait arazinin sit alanı ilan edilmesi üzerine devlet kooperitfe arazisinin bedeline karşılık olarak Türkiye sınırları içerisinde hazine arazisinin bulunduğu bir il ve ya ilçede verebileceğini ifade etmesi üzerine Kooperatif harekete geçerek İdil’de ki hazine arazilerini seçerek ilçede 3500 dönüm araziye talip oldu.

Kooperatif’in İdil’de ki hazine arazilerini seçtiğinin duyulması üzerine vatandaşlar haberi tepkiyle karşıladı. Haberin kısa sürede duyulması üzerine Vatandaşlar, mahalle muhtarları siyasilere, yetkililere çıkarak arazilerin satışına izin vermeyeceklerini belirterek tepkilerinde kararlı olduklarını göstererek mücadelel edeceklerinin işaretini verdiler.  Koopertifin İdil’de 3500 dönüm hazine arazi için talepte bulunduğunu doğrulanırken, 2011’te 2014 yılları arasında hazine arazisini kiralayan vatandaşların bu işlemin dışında tutulacağı ifade edildi. Kooperatifin girişimine tepki veren vatandaşlar Devlet hazine arazisini başka birine satacağına araziyi kullanan vatandaşlara satsın daha iyi olacağını belirterek çözüm önerisinde bulundu. Vatandaşlar kooperatifin girişimlerini iftal etmek için  çapa sarf etikleri belirtildi.

Yorumlar

Cemal Nas 3 Yıl Önce

İdil halkı olarak kaç yıldır bu hazine arazileri ekip biçiyoruz ecimrisil paramızı yatırmış bulunmaktayiz ve İdil vatandaşların hakkıdır.Haksizlik olur ve bu işe karşiyiz

Daha Fazla Haber
SPOR
166 Kez Görüntülendi.
Öz İdil Şırnak Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
152 Kez Görüntülendi.
Sulak yoluna asfalt çalışması başladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
Kaymakam pedal çevirdi
ŞIRNAK
144 Kez Görüntülendi.
Nisan Ayında 51.942 Yolcu uçurdu
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
519 Kez Görüntülendi.
Salih Dolany vefat etti
BÖLGESEL
295 Kez Görüntülendi.
Silahlı kavga 1 kişi yaralandı
ŞIRNAK
137 Kez Görüntülendi.
Sirik otu tezgahta satışa sunuldu
ŞIRNAK
206 Kez Görüntülendi.
Cizre'li İş adamı Şık'dan Anjo merkezi kurma girişimi
SPOR
95 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Spor Şampiyon
EĞİTİM
468 Kez Görüntülendi.
Rektör Alkış'tan Sinop Üniversitesine ziyaret