Kategoriler

Hedef tekstil sektöründe 50 bin çalıştırmak

Midyat ilçesinde kurulacak tekstil ve gıda ağırlıklı karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilçede istihdama katkı sağlayacak.

Midyat OSB Müdürü Yusuf Gülgür, geçen yıl ocak ayında kurulan Midyat OSB'nin tüzel kişilik kazandığını söyledi.

Işıklar Mahallesi'nde 84 hektarlık alan üzerine kurulacak OSB'nin harita ve zemin etüdünün onaylandığını, imar planının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay aşamasında bulunduğunu kaydeden Gülgür, şöyle devam etti:

"OSB, 2022 yatırım programına alındı. Biz altyapı çalışmalarımızı 2022 yatırım programı kapsamında yapacağız, halihazır haritalarımızı ve zemin ekiplerimiz bitmiş bulunmaktadır. İmar planımızın onaylanması durumunda parselasyona geçilecektir. Parselasyondan sonra altyapı çalışmaları için gerekli olan plan ve projeler yapılarak altyapı çalışmalarına geçilecektir."

Yatırım için özellikle istihdama önemli katkı sağlayan tekstil sektöründen yoğun talepler geldiğini aktaran Gülgür, gıda ve başka sektörlerden de talepler geldiğini, Midyat OSB'nin ilçeye katkısı olacağını ve iş imkanını artıracağını belirtti.

Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil El ise girişimcilerin OSB'yi yatırım yapmak için sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Faaliyete girmesiyle özellikle genç işsizliğin önlenmesini beklediklerini aktaran El, "OSB'yi çok önemsiyoruz. Şu anda Midyat'ta 200 aşkın tekstil işletmemiz, 12 bin çalışanımız var. Biz bunu 50 binlere çıkarabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
10 Kez Görüntülendi.
Çocuk istismarına karşı adelet nöbeti devam ediyor
ŞIRNAK
16 Kez Görüntülendi.
Tekstil fuarı açıldı
ŞIRNAK
63 Kez Görüntülendi.
Trafik kazası 4 kişi yaralandı
ŞIRNAK
24 Kez Görüntülendi.
Bakan Bayraktar kadın Mühendislerle Gabar dağına çıktı
BÖLGESEL
20 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da kitap fuarı açıldı
ŞIRNAK
78 Kez Görüntülendi.
CHP’de Namdar Güven tazeledi
ŞIRNAK
285 Kez Görüntülendi.
Hayallerin Yaşı Yok: Mehmet Emin Ektiren Yeniden Öğrenci Oldu
EĞİTİM
84 Kez Görüntülendi.
Sirk’ten İdil’de renkli gösteriler
ŞIRNAK
110 Kez Görüntülendi.
Taciz İstismar’a karşı açlık eylemine başladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
213 Kez Görüntülendi.
H. Mehmet Esen vefat etti