Kategoriler

Diyarbakır Karpuzun hasadına başlandı

Dünyanın en meşhur karpuzu unvanına sahip olan Diyarbakır karpuzunda hasat başladı. Ergani ilçesinin kırsal Yolköprü Mahallesi’nde hasadı yapılan karpuzlar tırlara yüklenip batı illeri ve birçok ülkeye gönderiliyor.

Diyarbakır Valiliğince düzenlenen karpuz hasadı etkinliğine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kamu kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı. Hasat etkinliğinde kestiği bir karpuzu inceleyen Vali Su, daha sonra üreticilerle bir araya geldi.

Arazide gazetecilere açıklamalarda bulunan Su, Diyarbakır’ın hububat, arpa, pamukta önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. Kentin her sektörde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Vali Su, "Tarım sektöründe de ciddi bir potansiyele sahip. Hububat, arpa, pamuk ekimi gibi konularda önemli bir potansiyele sahibiz. Aynı zamanda ceviz, üzüm, fıstık gibi ürünlere sahibiz. Bugün hasadını gerçekleştireceğimiz karpuz yetiştiriciliğinde de önemli bir potansiyelde yer alıyoruz. Dünyada karpuz önemli tarım ürünü. Dünyada üretimde 1’inci sırada Çin yer alıyor. Ülkemiz olarak Diyarbakır ise 2’nci sıradadır. Ülkemizin Akdeniz, Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde karpuz yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlimiz ise bölgemizde en çok üretimi yapan şehir konumunda” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
64 Kez Görüntülendi.
Başkan Yarka Bahçeli ile biraraya geldi
BÖLGESEL
67 Kez Görüntülendi.
Halk otobüsü TIR çarpıştı 1 ölü 9 yaralı
ŞIRNAK
97 Kez Görüntülendi.
Silopi’de faili meçhul cinayet
ŞIRNAK
78 Kez Görüntülendi.
Ak Parti ilçe Başkanı Parke taşı çalışmasını denetledi
ŞIRNAK
59 Kez Görüntülendi.
Şerifiye şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor
ŞIRNAK
34 Kez Görüntülendi.
Cizre Dicle Spor prefosyonel gelişim liginde mücadele edecek
EĞİTİM
118 Kez Görüntülendi.
İdil Ziraat Fakültesi Kontejanların tamamı doldu
ŞIRNAK
201 Kez Görüntülendi.
Rojda’dan Selim Sadak’a ziyaret
ŞIRNAK
101 Kez Görüntülendi.
Kente bir günde 3 kadın hayatını kaybetti
SİYASET
221 Kez Görüntülendi.
HÜDAPAR Gençlik Kolları Başkanı Gençlerle buluştu