Kategoriler

Beroje"Sigortalı İşçi Çalıştıran İşveren hem Kendi Kazanır, hem de Ülkesine kazandırır.”

Sosyal Güvenliğin önemine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Yahya Beroje Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi. İl Müdürü Yahya Beroje, Sigortalı işçi çalıştıran işveren hem kendi kazanır hem de ülkesine kazandırır.
Bu kapsamda her yıl ilimizde bulunan işçi işveren temsilcileri, meslek odalarını ilgili sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek kayıtlı istihdamın önemi ile sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konularında bilgilendirmelerde bulunmaktayız. Beroje, sigortalı işçi çalıştıran işveren hem kendi kazanır hem de ülkesine kazandırır dedi.

İl Müdürü Beroje, açıklamasının devamında;“Kayıt dışı istihdamın toplumun sosyal ve ekonomik değerleri üzerinde birçok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Kayıt dışı istihdam, çalışanlar ve işverenler açısından birçok olumsuz etkiye yol açmaktadır.

Kayıt dışı çalışanı olan işverenler yapılan denetimler neticesinde yüksek miktarda idari para cezaları ile karşı karşıya kalabilirler. Ayrıca işveren kayıtdışı istihdamdan kaynaklı idari para cezasının yanı sıra sigorta prim teşviklerinden, vergi indirimlerinden ve birçok imkândan faydalanamayacaktır. Kayıtlı çalışmanın desteklenmesi kapsamında devletimiz tarafından işverenlerimize birçok teşvik sağlanmaktadır. İşverenlerimiz kayıt dışı sigortalı çalıştırmamak ve prim borçlarını düzenli ödemek suretiyle söz konusu teşviklerden yararlanarak sigorta prim maliyetini büyük oranda düşürebilmektedir.

Çalışanlar açısından ise kayıt dışı çalışan kişi, emekli olamaz, herhangi bir hastalık veya kaza nedeniyle çalışamaz duruma geldiğinde malullük aylığı bağlanamaz, ölüm halinde geride kalan aile bireylerine ölüm geliri bağlanamaz, işsiz kalmaları durumunda işsizlik sigortasından faydalanamazlar, kıdem ve ihbar tazminatlarından yoksun kalırlar, yıllık izin, haftalık izin, doğum izni gibi daha birçok haklardan faydalanamazlar.

Çalışanlarımız Kayıt dışı istihdam edildiklerini düşündüklerinde veya kayıt dışı çalıştıklarında Sosyal Güvenlik Kurumuna; Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi üzerinden ‘ALO 170’i 7 gün 24 saat arayarak, en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ya da Sosyal Güvenlik Merkezine şikâyet yolu ile başvurabilecekleri gibi her türlü istek, şikâyet, ihbar, görüş ve önerileri CİMER yani Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden de Kurumumuza iletebilirler” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
33 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kur’anı Kerimi Güzel okuma yarışması
ŞIRNAK
158 Kez Görüntülendi.
Kadın intihar edecekti ikna edildi
ŞIRNAK
128 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
44 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
57 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
79 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
146 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
228 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü
ŞIRNAK
80 Kez Görüntülendi.
Sağlık Sen Şube yönetiminden Bahattin Şığva’ya ziyaret
ŞIRNAK
56 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi Ekici Açık Kapı Mesaisine başladı