Kategoriler

Abdurrahman Abay’ın ismi yaşatılıyor

İdil’de Bir Caddede Abdurrahman Abay’ın İsmi Yaşatılacak

İdil Belediyesi, eski belediye başkanlarından Abdurrahman Abay’ın adını yaşatmak amacıyla önemli bir karara imza attı. Belediye Başkan Türkan Kayır ile Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Şimşek’in teklifi doğrultusunda, Belediye Meclisi tarafından alınan kararla, ilçenin işlek caddelerinden birine “Abdurrahman Abay Caddesi” ismi verildi.

Karar, İdil halkı tarafından vefa örneği olarak değerlendirilirken, Abay’ın ilçeye kattığı değerli hizmetlerin unutulmadığı bir kez daha gösterilmiş oldu.

Abdurrahman Abay Kimdir?

Abdurrahman Abay, İdil’de üç dönem belediye başkanlığı yaparak ilçeye uzun yıllar hizmet etti. Görev süresi boyunca altyapıdan sosyal projelere kadar birçok alanda önemli çalışmalara imza atan Abay, halk arasında sevilen ve saygı duyulan bir isim olarak hatırlanıyor.

Yeni adıyla Abdurrahman Abay Caddesi, hem ilçenin hafızasında hem de sokaklarında kalıcı bir iz bırakacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
21 Kez Görüntülendi.
Şerifiye şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor
ŞIRNAK
24 Kez Görüntülendi.
Cizre Dicle Spor prefosyonel gelişim liginde mücadele edecek
EĞİTİM
95 Kez Görüntülendi.
İdil Ziraat Fakültesi Kontejanların tamamı doldu
ŞIRNAK
168 Kez Görüntülendi.
Rojda’dan Selim Sadak’a ziyaret
ŞIRNAK
87 Kez Görüntülendi.
Kente bir günde 3 kadın hayatını kaybetti
SİYASET
214 Kez Görüntülendi.
HÜDAPAR Gençlik Kolları Başkanı Gençlerle buluştu
ŞIRNAK
336 Kez Görüntülendi.
Kaza yapan iki sürücü kardeş çıktı
ŞIRNAK
328 Kez Görüntülendi.
Cehennem Deresine asılan Demirtaş ve Önder’in posterleri kaldırıldı
ŞIRNAK
177 Kez Görüntülendi.
Mağara Köyünden Gabar Dağına kadar Türizm şekilenecek
ŞIRNAK
209 Kez Görüntülendi.
Pastahaneci ve çalışanı öldürüp intihar etti