Kategoriler

Yüksekova, Kürtçe seçmeli dersin en çok tercih edildiği ilçelerden biri oldu

Yüksekova, Kürtçe seçmeli dersin en çok tercih edildiği ilçelerden biri oldu

Yüksekova (Gever) ilçesinde Kürtçe seçmeli dersi tercih eden 500’den fazla öğrenci anadilinde ders görüyor. İlçede bu yıl da Kürtçe seçmeli derse yoğun ilgi gösteriliyor.

Ortaokullarda, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli derslerin tercih süreci 10 Şubat’a kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hangi illerde kaç öğrencinin Kürtçe seçmeli dersleri tercih ettiğine dair bir veri paylaşılmasa da, edinilen bilgilere göre sadece Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaklaşık 500 öğrenci bu dersi tercih etti.

'Kürtçe dersini seviyoruz'

Kürtçeyi tercih eden öğrencilerden Argeş Güngör, "Çok güzel, ben ve arkadaşlarım Kürtçe dersini seviyoruz. Dersimiz çok iyi, hocamızı seviyoruz o da bizi seviyor” dedi.

Arkadaşına katılan Nujin Güngör de, “Kürtçe dersler çok güzel, okuma yazma öğreniyoruz. Bu dersi çok seviyoruz” dedi.

Kürtçe dersi öğretmenlerinden Gülizar Ölmez, görevli olduğu okulda günde 6 saat Kürtçe dersi veriyor. Ölmez, Kürtçe dersi tercih eden öğrencilerin diğer derslerinde de başarılı oluklarını belirtti.

Sadece 3 Kürtçe öğretmeni bulunuyor

Ölmez, “Toplam 10 sınıfta derslere katılıyorum. 5-6 ve 7. Sınıflara ders veriyorum ve 180-200 civarında öğrencim var. Öğrenciler kendi anadillerini bilirse aslında diğer derslerde daha başarılı oluyorlar. Örneğin onlara dilleri ile ilgili bir soru sorduğumda hemen cevap veriyorlar” diye konuştu.

Yüksekova’da Kürtçe seçmeli derslere talep yoğun olsa da ilçede sadece 3 Kürtçe öğretmeni bulunuyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
13 Kez Görüntülendi.
Bitlis’de Tıp Fakültesi kuruldu
ŞIRNAK
70 Kez Görüntülendi.
Kaymakam’dan Bozkurt ailesine taziye ziyareti
EĞİTİM
61 Kez Görüntülendi.
‘ Maziden Atiye’ projesi Cizre’de başladı
ŞIRNAK
90 Kez Görüntülendi.
Trafik kazası 1 çocuk yaralandı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
103 Kez Görüntülendi.
Mehmet Emin Bozkurt vefat etti
ŞIRNAK
63 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 35 kişiye gözaltı
ŞIRNAK
136 Kez Görüntülendi.
Başkan Yarka Bahçeli ile biraraya geldi
BÖLGESEL
130 Kez Görüntülendi.
Halk otobüsü TIR çarpıştı 1 ölü 9 yaralı
ŞIRNAK
165 Kez Görüntülendi.
Silopi’de faili meçhul cinayet
ŞIRNAK
98 Kez Görüntülendi.
Ak Parti ilçe Başkanı Parke taşı çalışmasını denetledi