Kategoriler

Şırnak Üniversitesinin 30 Milyonluk TL projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi

Şırnak Üniversitesi, gençlerin teknoloji üretme kapasitesini artırmayı amaçlayan 30 milyon TL bütçeli Milli Teknoloji Atölyeleri Projesi ile TÜBİTAK 4003-T programından destek almaya hak kazandı.

Şırnak Üniversitesi, gençlerin teknoloji üretme becerilerini geliştirmeyi ve bölgesel inovasyon ekosistemini güçlendirmeyi hedefleyen Milli Teknoloji Atölyeleri Projesi ile TÜBİTAK’tan destek almaya layık görüldü. Üniversite tarafından 30 milyon TL bütçe ile hazırlanan proje, yenilikçi eğitim yaklaşımı ve güçlü altyapı planlamasıyla değerlendirme komisyonundan başarıyla geçti.

TÜBİTAK 4003-T kapsamında hayata geçirilecek proje ile üniversite bünyesinde yeni nesil üretim teknolojilerine yönelik uygulama atölyeleri kurulacak. Proje, Doç. Dr. Rasım Çekik, Doç. Dr. Asaf Tolga Ülgen, Doç. Dr. Abdullah Turan, Dr. Öğr. Üyesi Emrullah Gazioğlu, Öğr. Gör. Dr. Sabri Anık, Öğr. Gör. Dr. Leyla Uçar ve Öğr. Gör. Şahan Kuytan’dan oluşan akademik ekip tarafından yürütülecek. Atölyelerde öğrenciler; robotik sistemler, yapay zekâ uygulamaları, elektronik tasarım, yazılım geliştirme, enerji teknolojileri ve malzeme bilimi gibi alanlarda uygulamalı eğitimler alabilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SAĞLIK
34 Kez Görüntülendi.
Doğum telefonla gerçekleşti
EĞİTİM
22 Kez Görüntülendi.
Şırnak Üniversitesinin 30 Milyonluk TL projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi
SİYASET
162 Kez Görüntülendi.
Büyük Birlik Partisi İdil’in sorunlarını Ankara’ya taşıdı
ŞIRNAK
84 Kez Görüntülendi.
Şerafettin Elçi Havalimanı yolu meclise taşındı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
134 Kez Görüntülendi.
Şırnak’tan yurt dışına ilk uçuş
ŞIRNAK
224 Kez Görüntülendi.
Taziye evine saldırı
ŞIRNAK
167 Kez Görüntülendi.
Elektrik akımına kapılan genç hayatını kaybetti
ŞIRNAK
49 Kez Görüntülendi.
Kaçakçılığa darbe: 18 Milyonluk operasyon
SİYASET
140 Kez Görüntülendi.
Eski Cizre Belediye Başkanı vefat etti
ŞIRNAK
166 Kez Görüntülendi.
Emniyet Müdürü Sazak’tan gece mesaisi