Kategoriler

Şırnak Barosu, KPSS’nin iptali için dava açtı

Şırnak Barosu, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptali istemiyle Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

2022 KPSS sınavında soruların önceden sızdırıldığı iddiası üzerine açılan davanın dilekçesinde, "yaşanan durumun telafisi imkansız ve mağduriyetler yaratabilecek büyüklükte olduğu" belirtildi. 

Başvuruda, şöyle denildi: "Sınav sorularının sızdırılmamış ihtimali olsa tüm adayların tek bir yayınevinden çalışması mümkün olmayacağı için bir yayınevinden alınan soruların sınavda sorulmasının sınava giren adaylar arasında haksız rekabete yol açacağı açıktır.

"Bir devlet kurumu olan ÖSYM Başkanlığı'na olan güvenin kırılması halinde her yıl yapılan onlarca sınavın da şaibe altına gireceği açıktır. İşbu nedenlerle gerek adayların mağduriyetine yol açmaması gerekse de ÖSYM Başkanlığı'na olan güvenin zedelenmemesi için yürütmenin durdurulması ile birlikte işlemin iptali gerekmektedir."

Ne olmuştu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda gerçekleştirildi. Sınavın ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada soruların sızdırılmasıyla ilgili iddia ortaya atıldı.

Cevap anahtarının yayımlanmasının ardından Twitter'da , sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti.

Bu iddialar üzerine önce Eğitim Gücü Sendikası; ÖSYM ve YÖK hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖSYM'den yapılan açıklamada ise; iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti ve birkaç saat sonra Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı.

Sorular ile ilgili iddialar üzerine Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise tüm soruların iddia edildiği gibi aynı olmadığını "Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok" açıklamasını yaptı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
38 Kez Görüntülendi.
Ak Parti ilçe Başkanı Parke taşı çalışmasını denetledi
ŞIRNAK
32 Kez Görüntülendi.
Şerifiye şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor
ŞIRNAK
26 Kez Görüntülendi.
Cizre Dicle Spor prefosyonel gelişim liginde mücadele edecek
EĞİTİM
101 Kez Görüntülendi.
İdil Ziraat Fakültesi Kontejanların tamamı doldu
ŞIRNAK
177 Kez Görüntülendi.
Rojda’dan Selim Sadak’a ziyaret
ŞIRNAK
90 Kez Görüntülendi.
Kente bir günde 3 kadın hayatını kaybetti
SİYASET
215 Kez Görüntülendi.
HÜDAPAR Gençlik Kolları Başkanı Gençlerle buluştu
ŞIRNAK
338 Kez Görüntülendi.
Kaza yapan iki sürücü kardeş çıktı
ŞIRNAK
329 Kez Görüntülendi.
Cehennem Deresine asılan Demirtaş ve Önder’in posterleri kaldırıldı
ŞIRNAK
177 Kez Görüntülendi.
Mağara Köyünden Gabar Dağına kadar Türizm şekilenecek