Kategoriler

HÜDAPAR İdil'de Kürtçe dersi seçilmesi için broşör dağıttı

idil HÜDA PAR’dan "Anadilimi Seçiyorum" çağrısı!

HÜDA PAR idil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulkerim Saka ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR tarafından başlatılan "Dilimi Seçiyorum" projesi kapsamında, esnaflara ve vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Heyet, özellikle Kürtçe (Kurmancî) derslerinin seçmeli olarak okutulmasının önemine dikkat çekerek, esnaf, velilere ve öğrencilere bu dillerin tercih edilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

idil esnafına yapılan ziyaretlerde dil, kültür, edebiyat, sanat ve yaşamın bir bütün olduğu vurgulanarak, anadil eğitiminin çocuklar için büyük bir fırsat olduğu ifade edildi.

"Dil, kültür ve kimliğin önemli bir parçasıdır"

HÜDA PAR idil Gençlik Kolları Başkanı Abdulkerim Saka, anadil bilincinin artırılması gerektiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Aziz milletimiz! 2025-2026 eğitim-öğretim yılı içerisinde ortaokullarda okutulacak seçmeli derslerin tercih süreci sona yaklaşıyor. 'Anadilimi Konuşuyorum, İnancımı Yaşıyorum' temasıyla başlattığımız farkındalık hareketiyle milletimizin varlığının teminatı olan anadilimize sahip çıkmak istiyoruz. Dilimiz, annemizin dili, ecdadımızın mirası, istikbalimizin güvencesidir."

Saka, Kürtçe (Kurmancî)  derslerinin ortaokullarda seçmeli ana ders olarak okutulmasının büyük bir fırsat olduğunu belirterek, öğrencilere bu dilleri seçmeleri çağrısında bulundu.

Yorumlar

Eyalet lordu 11 Ay Önce

Ser xere bê ÎnşAllah, kêd û xêbata Hûdapar ê gelekî hejaye û rezdarîye hêk dîke

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
350 Kez Görüntülendi.
İş kazasında hayatını kaybetti
SPOR
103 Kez Görüntülendi.
Yalgettekin Coşkuyla karşılandı
BÖLGESEL
180 Kez Görüntülendi.
Vurulmuş halde ölü bulundu
ŞIRNAK
164 Kez Görüntülendi.
Emniyet operasyonu Fuhuş ağı çökertildi
ŞIRNAK
205 Kez Görüntülendi.
Çevrim ailesinin acı günü
ŞIRNAK
229 Kez Görüntülendi.
Esnaf arasında çıkan kavgada 1 Kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
74 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kaçakçılık operasyonu: 51 gözaltı
SAĞLIK
87 Kez Görüntülendi.
Cizre’de Pizza Zehirlemesi iddiası : 1 kişi hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
Mesut Berzani Cizre’de
ŞIRNAK
59 Kez Görüntülendi.
Karaloğlu” Kardeşliğimizi ve Birliğimizi dahada güçlendireceğiz”