Kategoriler

Çevrimiçi Erişilebilirlik Logosu Kaya'ya verildi

81 ilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü başkanlığında eş zamanlı çevrimiçi olarak başlayan toplantıda Erişilebilirlik Logosu’nun Tanıtımı yapıldı.

İdil de Erişebilirlik Belgesi alamaya hak kazanan Özel Şefkat Bakım Merkezi Müdürü Abdullah Kaya’ya Aile ve Sosyal Hizmetler Şırnak il müdürü Nezir Tatar tarafından bayrak takdim edilip,bayrak göndere çekildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada; " Erişilebilirlik, herkesin istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Toplumsal yaşama dahil olabilmek için konutlardan başlayarak eğitimden, sağlık kuruluşlarına, iş yerlerine; açık ve yeşil alanlara, toplu taşıma araçlarına ulaşmak; bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek, her türlü kaynaktan yayımlanan bilgiyi edinmek gerekir. Erişilebilirlik temel bir hak olmakla birlikte diğer hakların kullanılabilmesi için bir araç, bağımsız yaşamın temel şartıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun’da yapılan düzenleme gereği illerde kurulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonları tarafından düzenli olarak kamu kullanımına açık binalar, açık alan kullanımları ve toplu taşıma araçları denetlenmektedir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
1 Kez Görüntülendi.
Anıl Adıgüzel Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu
ŞIRNAK
2 Kez Görüntülendi.
Kazada 1 kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
46 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kur’anı Kerimi Güzel okuma yarışması
ŞIRNAK
175 Kez Görüntülendi.
Kadın intihar edecekti ikna edildi
ŞIRNAK
140 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
45 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
60 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
150 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
237 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü