Kategoriler

50 yaşından sonra Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nü kazandı

 Derik ilçesinde, 4 çocuk babası olan ve geçimini çiftçilikle sağlayan Mehmet Salih Ektiren (50), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) aldığı 314 puanla Artuklu Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nü kazandı. Ektiren, üniversite hayalini geç yaşta da olsa gerçekleştirdiğini söyledi.

Derik ilçesinde yaşayan ve 4 çocuğunun geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Mehmet Salih Ektiren, üniversiteye girişlerde baraj puanının kaldırılmasıyla YKS'ye girmeye karar verdi. Sınava katılan Ektiren, YKS sonucuna göre, 314 puanla yaptığı tercihle Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'ne yerleşti. Yakın zamanda kaydını yaptıracak olan Ektiren, gençlik yıllarından beri kurduğu üniversite hayalini, geç yaşta da olsa gerçekleştirdiğini söyledi.

Kendisini genç hissettiğini ve herkesin içindeki cevheri ortaya çıkarması gerektiğini belirten Mehmet Salih Ektiren, "Her insanın içinde bir hasret ve özlem vardır. Benim özlemim de üniversiteyi okumaktı. 4 yıllık üniversiteyi kazandım. Tüm gençlerin, tabi ki kendini genç hissedenlerin de içinde bir hasret kalmasın. Çok mutluyum ve sevinçliyim. Herkesin bu mutluluğu tatmasını istiyorum" diye konuştu,

Yorumlar

kerim Togan 3 Yıl Önce

Bu yaşta çaba gösterip okulun,okumanın Yaşlı veya genç olmanın sınırı olmadığını kanıtlayıp, kendini ispatladı. Mehmet Salıh.beyi kutlar işlerinden başarılar dilerim.

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
62 Kez Görüntülendi.
Bahçeli, "Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönene kadar kararımız net."
ŞIRNAK
79 Kez Görüntülendi.
Köpek Saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı
ŞIRNAK
128 Kez Görüntülendi.
Şırnak’lı Sporcular Türkiye Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
131 Kez Görüntülendi.
HÜDAPAR ‘dan Şırnak’ta Süriye Açıklaması
ŞIRNAK
141 Kez Görüntülendi.
Habur Sınır kapısında Altın operasyonu
ŞIRNAK
175 Kez Görüntülendi.
Otobüste fenalaşan adam hayatını kaybetti
ŞIRNAK
1248 Kez Görüntülendi.
İdil’de Trafik Kazası: 2 Ölü, 6 Yaralı
ŞIRNAK
137 Kez Görüntülendi.
Ünlülere uyuşturucu operasyonu
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
226 Kez Görüntülendi.
Şırnak Müftüsü Gece yarısı kararnamesi ile değişti
ŞIRNAK
96 Kez Görüntülendi.
Vali Birol Ekici’den Pınarbaşı Köyüne Taziye ziyareti