Kategoriler

Üzerinde 500 kene yapışan yılan kurtarıldı

Avustralya'nın Queensland eyaletinde üzerinde 500'den fazla kene bulunan hasta bir piton yılanı kurtarıldı.

Avustralya'nın Queensland eyaletinde üzerinde 500'den fazla kene bulunan hasta bir piton yılanı kurtarıldı.

Bir evin arka bahçesindeki havuzda yakalanan yılan, yaban hayvanların tedavi edildiği bir kliniğe götürüldü.

Kenelerinden arındırılan yılanın iyileşmesinin zaman alacağı açıklandı.

'Keneleri boğmak için havuza girdi'

Hayvanı yakalayan Tony Harrison adlı görevli BBC'ye, Nike adını verdiği yılanın keneleri boğmak için havuza girdiğini tahmin ettiğini söyledi.

Harrison "Hayvan şüphesiz çok acı çekiyordu. Vücudunun her yeri kenelerle kaplıydı ve yüzü şişmişti. Kolumun altında sanki bir misket torbası taşıyordum" dedi.

Queensland Üniversitesi'nden Dr. Bryan Fry, yaban hayatında yılanlarda az sayıda kene ve parazitlerin görüldüğünü ancak bu kadar çok kenenin aşırı sıcak ya da kuraklıktan kaynaklanan başka bir hastalığa işaret ettiğini belirtti.

Fry, "Hayvanın çok hasta olduğu için doğal savunma mekanizmasını harekete geçiremediği anlaşılıyor. Yakalanıp tedavi edilmeseydi, bu şekilde yaşayamazdı" dedi

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
111 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
166 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
144 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
179 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
56 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
38 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
289 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
305 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
16 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
94 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti