Kategoriler

Ukrayna Havayolları'na ait uçak füzeyle düşürüldü

Resmi açıklamayı yapan İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayolları'na ait uçağın "yanlışlıkla" füze isabet etmesi sonucu düştüğünü duyurdu.

İran Genelkurmay Başkanlığı, 8 Ocak Çarşamba günü Tahran'dan kalktıktan çok kısa bir süre sonra düşen, Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının düşüş sebebini açıkladı.

Resmi açıklamayı yapan İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayolları'na ait uçağın "yanlışlıkla" füze isabet etmesi sonucu düştüğünü duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının "yanlışlıkla" düşürülmesi nedeniyle özür diledi.

Ne olmuştu?

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere 8 Ocak Çarşamba günü Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı önceki gün düşmüş, 176 yolcudan kurtulan olmamıştı.

İranlı yetkililer, uçağın teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün sanıldığını açıklamış, Ukraynalı yetkililer de ilk etapta aynı fikirde olduklarını duyurmuştu. Ancak daha sonra kara kutuları bulunan uçağın düşüş nedeninin henüz bilinmediği ifade edilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD'li yetkililer ise Ukrayna uçağının İran tarafından "yanlışlıkla" düşürülmüş olabileceğini ileri sürmüşler, Kanada Başbakanı Justin Trudeau da söz konusu uçağı İran'a ait bir füzeyle yanlışlıkla düşürülmüş olabileceği yönünde ellerine istihbarat olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
Bir İlçe Başkanının Sessiz Yolculuğu
ŞIRNAK
25 Kez Görüntülendi.
İdil Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda oylama Sonuçlandı
SPOR
40 Kez Görüntülendi.
Şırnak Lisesi Basketbol’da Türkiye yarı finalinde
ŞIRNAK
73 Kez Görüntülendi.
Çocukların Karne heyecanı
ŞIRNAK
134 Kez Görüntülendi.
İki Çocuğun Cansız bedenine ulaşıldı
ŞIRNAK
33 Kez Görüntülendi.
Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Şırnak’ta
DÜNYA
52 Kez Görüntülendi.
Şara’dan Kürt Halkı Kararnamesi
EĞİTİM
54 Kez Görüntülendi.
Karne Gününde Kaymakamdan Öğrencilere Moral Ziyareti
ŞIRNAK
80 Kez Görüntülendi.
Silahlı saldırı
EKONOMİ
58 Kez Görüntülendi.
Dicle Elektrik Ekipleri Kış Şartlarına Meydan Okudu