Kategoriler

Kadın soğuktan öldü, 2 çocuğu donmak üzereyken bulundu

İran'ın Türkiye sınırında Afganistanlı bir kadın ile iki çocuğuna rastlandı. Anne, dondurucu soğuğa dayanamayıp vefat etti, iki çocuğu ise hayatta kaldı.

Annenin ayaklarının poşetle sarılı olduğu ve hayatta kalan çocuklarının ellerine ise annenin çoraplarının giydirilmiş olduğu görüldü.

Jinnews'a göre çocuklar çocuklar yürüyerek Özalp’ın bir köyüne sığındı. Köylüler, çocuklarla birlikte annelerinin öldüğü bölgeye gitti. Köylüler, daha sonra cenazenin İran sınırı tarafında olması nedeniyle çocukları İranlı köylülere teslim etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliği, olayın Türkiye sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur köyünde gerçekleştiğini açıkladı. 

Açıklamada şu cümlelere yer verildi: "01.01.2022 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarından Türkiye-İran sınırından geçmeye çalışan iki çocuklu bir annenin donarak öldüğü, çocuklarının ise köye sığınarak kurtuldukları şeklindeki paylaşım yapılmıştır. Bunun üzerine yapılan araştırma ve incelemede kolluk birimlerimize intikal eden ya da tespit edilen bir hadisenin olmadığı ve haberde adı geçen bölgelerin birbiriyle çeliştiği tespit edilmiştir. Soruşturmanın derinleştirilmesi ile bu üzücü olayın ülkemiz sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur adlı bir köyde gerçekleştiği ve şahısların köylülerce İran askerlerine teslim edildiği belirlenmiştir." (HABER MERKEZİ)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
119 Kez Görüntülendi.
Şırnak'ta 15 farklı ülke kongreye katıldı
ŞIRNAK
276 Kez Görüntülendi.
Şırnak Dengbejleri Türizm paneline anlam katılar
BÖLGESEL
485 Kez Görüntülendi.
Keleş Traktör kazasında hayatını kaybetti
ŞIRNAK
201 Kez Görüntülendi.
İlçe Kaymakamından Zerincan mezrasına ziyaret
ŞIRNAK
127 Kez Görüntülendi.
Şırnak ve ilçelerinde düzenlenen operasyonda 57 kişi gözaltına alındı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
654 Kez Görüntülendi.
İçli Ailesinin acı günü
ŞIRNAK
131 Kez Görüntülendi.
Kaymakam'dan Pınarbaşı köyüne ziyaret
SPOR
141 Kez Görüntülendi.
Cizre Dicle Spor Şampiyon oldu
SİYASET
769 Kez Görüntülendi.
Abdurrahim Karatay Gülümseyerek yoluna devam ediyor
ŞIRNAK
138 Kez Görüntülendi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta nikah şahitliği yaptı