Kategoriler

HÜDA PAR 'Kur'an'a Sahip Çık' mitingi düzenledi

 Batman'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması protesto edildi.

Kültür mahallesindeki 8 Mart Kadınlar Parkı önünde Kur'an Nesli Platformunca "Kur'an'a Sahip Çık" mitingi düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan mitingde birçok kişi "Kur'an'a uzanan eller kırılsın", "Müslüman neredesin Kur'an yakılıyor", "Çekin pis ellerinizi Kur'an'ımızdan" yazılı dövizler taşıdı.

Kur'an Nesli Platformu Başkanı Beşir Şimşek, Kürtçe yaptığı konuşmada, Avrupa'nın çok kez Kur'an'a ve Müslümanlara hakaret ettiğini, son saldırının ise münferit bir hadise olmadığını söyledi.

Kur'an sayfalarının yakılmasının devlet destekli bir eylem olduğunu belirten Şimşek, "Kur'an kelamı kutsaldır. O kelam izzeti öğretiyor, bizi cehennemden koruyor. O Kur'an kalbimizde ve hayatımızda olduğu sürece onlar biliyor ki galip gelemeyeceklerdir. O yüzden de bu tür saldırıları yapıp Kur'an'dan bağımızı koparmaya çalışıyorlar." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı da İsveç'teki çirkefliğin örgütlü bir kötülük olduğunu aktardı.

Hiçbir devletin ve otoritenin Müslümanların inancına hakaret edemeyeceğini dile getiren Ramanlı, "Biz Müslümanlar vahdet içinde olursak, birlik içinde olursak hiç kimse bizim kutsallarımıza yan gözle bakamaz" şeklinde konuştu.

Miting dua okunmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
372 Kez Görüntülendi.
İş kazasında hayatını kaybetti
SPOR
108 Kez Görüntülendi.
Yalgettekin Coşkuyla karşılandı
BÖLGESEL
188 Kez Görüntülendi.
Vurulmuş halde ölü bulundu
ŞIRNAK
172 Kez Görüntülendi.
Emniyet operasyonu Fuhuş ağı çökertildi
ŞIRNAK
211 Kez Görüntülendi.
Çevrim ailesinin acı günü
ŞIRNAK
229 Kez Görüntülendi.
Esnaf arasında çıkan kavgada 1 Kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
74 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kaçakçılık operasyonu: 51 gözaltı
SAĞLIK
87 Kez Görüntülendi.
Cizre’de Pizza Zehirlemesi iddiası : 1 kişi hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
Mesut Berzani Cizre’de
ŞIRNAK
59 Kez Görüntülendi.
Karaloğlu” Kardeşliğimizi ve Birliğimizi dahada güçlendireceğiz”