Kategoriler

Güneydoğunun yöresel giysileri dünyaya açıldı

Mezopotamya'nın kadınların hem günlük olarak kullandığı hem de kına gecesi, nişan töreni ve düğünlerde giydiği asırlık giysileri dünyaya açıldı.

Mardin'de 35 yıllık terzi Mehmet Demir, 2 yıl önce kurduğu tekstil atölyesinde ürettiği elbiseleri 5 ülkeye gönderiyor.

Tarihi Kayseriye Pasajı'nda 35 yıldır terzilik yapan Mehmet Demir, 25 yıl önce iş yerini ziyaret eden dönemin emniyet müdürünün önerisi üzerine o günden beri yöresel giysiler dikmeye başladı.

Daha önce kırsalda kadınların günlük olarak kullandığı, son dönemde özellikle kına gecesi, nişan töreni ve düğünlerde abiye yerine tercih edilen farklı renk ve tasarımlarda yöresel giysiler diken Demir, ürünlere talebin artması üzerine 2 yıl önce Yenişehir Mahallesi'nde tekstil atölyesi kurdu.

Atölyede 25 dikiş makinesinde üretilen günlük 150 yöresel giysi, ülkenin farklı bölgelerinin yanı sıra Brezilya, Fransa, Almanya, Hollanda ve İsveç'e de satılıyor.

Üretime, kentte meslek liselerinde okuyan öğrenciler de staj eğitimleri kapsamında destek sunuyor.

Atölyenin sahibi Mehmet Demir, giysilerle bölge kültürünün tanıtımına katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
30 Kez Görüntülendi.
Trafik kazası 4 kişi yaralandı
ŞIRNAK
15 Kez Görüntülendi.
Bakan Bayraktar kadın Mühendislerle Gabar dağına çıktı
BÖLGESEL
15 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da kitap fuarı açıldı
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
CHP’de Namdar Güven tazeledi
ŞIRNAK
267 Kez Görüntülendi.
Hayallerin Yaşı Yok: Mehmet Emin Ektiren Yeniden Öğrenci Oldu
EĞİTİM
83 Kez Görüntülendi.
Sirk’ten İdil’de renkli gösteriler
ŞIRNAK
109 Kez Görüntülendi.
Taciz İstismar’a karşı açlık eylemine başladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
211 Kez Görüntülendi.
H. Mehmet Esen vefat etti
ŞIRNAK
67 Kez Görüntülendi.
Şırnak Üniversitesinde Akademik yıllı törenle başladı
ŞIRNAK
356 Kez Görüntülendi.
Belediye Başkanının kardeşi vurulmuş halde bulundu