Kategoriler

Elektrik cezalarında yeni dönem başlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Fiyat Eşitleme Mekanizması Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Fiyat Eşitleme Mekanizması Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, elektrik tüketicilerinin dağıtım bölgeleri arasındaki maliyet farklılıklarından kısmen veya tamamen korunmasını sağlayan fiyat eşitleme mekanizması uyarınca, destek tutarı ödemesi gereken dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketleri, vadesi geçen miktara Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da belirlenen yüzde 4'lük gecikme zammını 2 katı düzeyinde yüzde 8 olarak ödeyecek. 

Söz konusu tutarların desteklenecek şirketlere aktarılmasında bu oran 1,5 kat olarak uygulanacak. Ödemelerde aksaklığa sebebiyet veren şirketlerden söz konusu risklerin karşılığı olarak teminat talep edilebilecek. Fiyat Eşitleme Mekanizmasıyla tüketicilerin, dağıtım şirketleri arasındaki ve düzenlemeye tabi faaliyetleri açısından görevli tedarik şirketleri arasındaki maliyet farklılıkları nedeniyle var olan fiyat farklılıklarından kısmen veya tamamen korunması amaçlanıyor. Mekanizmanın uygulanması sonucunda dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketlerinin destek tutarları, EPDK tarafından hesaplanarak ödeme tarihinden önce taraflara bildiriliyor. Hesaplamalar neticesinde ilgili perakende satış tarife dönemi için destekleyici durumda olan dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketleri, hesaplanan tutarları eşit taksitler halinde ve her ayın 15’ine kadar ilgili kuruma ödüyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
164 Kez Görüntülendi.
Cizre'li İş adamı Şık'dan Anjo merkezi kurma girişimi
SPOR
85 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Spor Şampiyon
EĞİTİM
441 Kez Görüntülendi.
Rektör Alkış'tan Sinop Üniversitesine ziyaret
ŞIRNAK
673 Kez Görüntülendi.
Yine aynı yerde trafik kazası çocuk hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
618 Kez Görüntülendi.
İdil'i Özlüyorum
ŞIRNAK
83 Kez Görüntülendi.
Cizre Kaymakamlığı temizlik çalışmalarına başladı
ŞIRNAK
199 Kez Görüntülendi.
Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 61kişi gözaltına alındı
ŞIRNAK
261 Kez Görüntülendi.
Paskalya bayramı coşkuyla kutlandı
ŞIRNAK
111 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi Atay Cizre'de incelemede bulundu
ŞIRNAK
163 Kez Görüntülendi.
Sel sularına kapılan Kadın ve çocuğu vatandaşlar kurtardı