Kategoriler

Almanya Türkiye'den 3 bin kalifiyeli işçi almayı planlıyor

Avrupa ülkelerinde personel açığı uçuşların iptaline yol açtı. Almanya ise havalimanlarındaki sorunu çözmek için 3 bin kalifiye çalışanı Türkiye’den almayı planlıyor.

Almanya merkezli yayın yapan Bild am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, Berlin hükümeti, havalimanlarında yaşanan personel açığının giderilmesi için yabancı kalifiye çalışanlara görev vermeyi planlıyor.

Almanya İçişleri, Ulaştırma ve Çalışma bakanlıkları kaynak gösterilerek yapılan haberde, Covid-19 kısıtlamalarının kalkmasının ardından havalimanlarında yoğunluğun arttığı belirtildi.  

Alman gazete, İçişleri, Çalışma ve Ulaştırma bakanlıklarının ülkedeki havalimanlarında geçici yabancı işçi çalıştırmaya yönelik ortak bir kampanya başlatacağını yazdı.

Gazete, havalimanlarında 2 bin ile 3 bin arasında çalışan eksikliği olduğunu kaydetti.

Üç bakanlığın ortak yapacağı çalışma kapsamında, temmuz ayından itibaren dört haneli olacak sayıda kalifiye işçiyi Türkiye'den Almanya'ya götürülmesi hedefleniyor.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, işverenlerin yabancı çalışanlara sendikaların anlaştığı ücreti ödemeleri ve sınırlı bir süre için uygun konaklama imkanları sağlamaları gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
24 Kez Görüntülendi.
Anıl Adıgüzel Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu
ŞIRNAK
10 Kez Görüntülendi.
Kazada 1 kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
47 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kur’anı Kerimi Güzel okuma yarışması
ŞIRNAK
176 Kez Görüntülendi.
Kadın intihar edecekti ikna edildi
ŞIRNAK
143 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
45 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
60 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
80 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
153 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
240 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü