Kategoriler

Almanya'da Esrar yasalaştı

Almanya'da esrarın sınırlı yasallaşmasına ilişkin, hükümeti oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'nin (FDP) hazırladığı yasa tasarısı, Federal Meclis'ten (Bundestag) geçti.

Federal Meclis'te yapılan oylamada, "Esrarın kontrollü kullanımı" ismini taşıyan yasa tasarısı 226'ya karşı 407 oyla kabul edildi, 4 milletvekili çekimser kaldı.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, mecliste yaptığı konuşmada, Alman hükümetinin, esrarı sınırlı şekilde yasallaştırmasıyla bu alandaki karaborsayı azaltmayı ve gençleri daha iyi korumayı hedeflediğini savundu.

Lauterbach, mevcut durumun kabul edilmez olduğunu ifade ederek, 2011-2021'de arasında esrar tüketen 18 yaş altı çocukların oranının yüzde 50, 18-25 yaş arasındaki gençlerde ise bu oranın yüzde 100 arttığını aktardı.

Esrar tüketimiyle kaynaklı her yıl 180 bin suç işlendiğine işaret eden Lauterbach, "Böyle devam edemeyiz. Başımızı kuma gömebiliriz ancak bununla herhangi bir sorunu çözemeyiz” dedi.

Lauterbach, bu yasa tasarısının sorunların çözümü için iyi temel oluşturduğunu dile getirerek, kişisel tüketiminin yasallaştırılacağını, esrar tüketiminin beyinin büyümesi için tehlikeli olduğuna ilişkin bilgilendirmeler yapılacağını ve çetelerin çocuk ve gençlere esrar satmasına ilişkin cezaların yükseltileceğini anlattı.

"Karaborsa bu kötülüğün özüdür" diyen Lauterbach, karaborsa ile yapılan her mücadelenin gençlerin korunması için önemli adım olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
42 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Adıgüzel’den taziye ziyareti
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
Babalar gününde mezarlığa anlamlı ziyaret
DÜNYA
21 Kez Görüntülendi.
İran, İstihbarat başkanını öldüğünü doğruladı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
130 Kez Görüntülendi.
Yakışır ailesinin acı günü
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
71 Kez Görüntülendi.
İdil Tiyatro topluluğu seyircinin huzuruna çıkıyor
ŞIRNAK
123 Kez Görüntülendi.
Leyla Dicle vefat etti
EĞİTİM
170 Kez Görüntülendi.
Üniversite taşınıyor İlçe halkından tepki
EĞİTİM
161 Kez Görüntülendi.
İdil’de LGS heyecanı başladı
ŞIRNAK
330 Kez Görüntülendi.
Dirsekli Köyünde trafik kazası
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
285 Kez Görüntülendi.
Dr. Garip ile Sevda Dünya evine girdi