Kategoriler

15 tutuklu gazeteciye tahliye kararı

Diyarbakır’da tutuklu yargılanan 15 tutuklu gazeteci hakkında tahliye kararı verildi.

 Diyarbakır’da yargılanan 15'i tutuklu 18 gazetecinin ilk duruşması, ikinci gününde Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu gazetecilerin tümü hakkında tahliye kararı verdi.

Tutuklu gazeteciler Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, Xwebûn gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin’in "adli kontrol şartı" ile tahliyesine karar verildi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Twitter hesabı üzerinden tahliye kararına ilişkin şu paylaşımda bulundu:

“İki gündür mahkeme salonunda gazeteciliği savunan 15 tutuklu meslektaşımız hakkında tahliye kararı verildi.

Gazetecilik yaptıkları için tutuklandılar, mahkeme salonunda da gazetecilik yaptılar. Her biri tarihi birer savunma yapan 15 meslektaşımız 13 ay sonra yeniden aramızda."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
60 Kez Görüntülendi.
Ak Parti ilçe Başkanı Parke taşı çalışmasını denetledi
ŞIRNAK
39 Kez Görüntülendi.
Şerifiye şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor
ŞIRNAK
29 Kez Görüntülendi.
Cizre Dicle Spor prefosyonel gelişim liginde mücadele edecek
EĞİTİM
107 Kez Görüntülendi.
İdil Ziraat Fakültesi Kontejanların tamamı doldu
ŞIRNAK
190 Kez Görüntülendi.
Rojda’dan Selim Sadak’a ziyaret
ŞIRNAK
98 Kez Görüntülendi.
Kente bir günde 3 kadın hayatını kaybetti
SİYASET
218 Kez Görüntülendi.
HÜDAPAR Gençlik Kolları Başkanı Gençlerle buluştu
ŞIRNAK
342 Kez Görüntülendi.
Kaza yapan iki sürücü kardeş çıktı
ŞIRNAK
331 Kez Görüntülendi.
Cehennem Deresine asılan Demirtaş ve Önder’in posterleri kaldırıldı
ŞIRNAK
177 Kez Görüntülendi.
Mağara Köyünden Gabar Dağına kadar Türizm şekilenecek