Kategoriler

Yöresel Kıyafetlerde kiralık dönemi

Yüksekova'da kiralık yöresel kıyafetlere talep arttı

Yüksekova'da düğün sezonunun başlamasıyla birlikte kiralık yöresel kıyafetlere olan ilgi arttı.

Yüksekova'da havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu başladı. Yüksekova'da yöresel kıyafet satan ve kiralayan birçok işletme, hizmet verme yoğunluğuna girdi. Kumaşların pahalılığından kaynaklı elbise satın alamayan vatandaşlar, kiralık yöresel kıyafetleri tercih ediyor. Bu alternatif vatandaşa rahat bir nefes aldırıyor.

"300 adet olan yöresel kıyafetin hepsini kiralıyorum"

10 yıldır yöresel kıyafet kiraladığını ifade eden işletme sahibi Şimal Özen, "Küçükler için şal u şepikleri 100-150 TL, büyükler için de 250- 500 TL arasında kiralıyorum. Yüksekova halkı özel günlerinde özellikle de düğünlerinde gelip kıyafet kiralıyor. Bu konuda kültüre ve adetlere değer veren bir halkız" dedi.

Yöresel kıyafetlerini Irak'tan diktirerek getirttiğine değinen Özen, "Yaklaşık 300 adet yöresel kıyafetim var. Hafta sonu hepsini kiralıyorum. Ama hafta içi yarısı elimde kalıyor. Kısacası, düğünlerin yoğunluğuna bağlı olarak değiştiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
372 Kez Görüntülendi.
İş kazasında hayatını kaybetti
SPOR
110 Kez Görüntülendi.
Yalgettekin Coşkuyla karşılandı
BÖLGESEL
193 Kez Görüntülendi.
Vurulmuş halde ölü bulundu
ŞIRNAK
173 Kez Görüntülendi.
Emniyet operasyonu Fuhuş ağı çökertildi
ŞIRNAK
214 Kez Görüntülendi.
Çevrim ailesinin acı günü
ŞIRNAK
230 Kez Görüntülendi.
Esnaf arasında çıkan kavgada 1 Kişi hayatını kaybetti
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta Kaçakçılık operasyonu: 51 gözaltı
SAĞLIK
87 Kez Görüntülendi.
Cizre’de Pizza Zehirlemesi iddiası : 1 kişi hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
Mesut Berzani Cizre’de
ŞIRNAK
59 Kez Görüntülendi.
Karaloğlu” Kardeşliğimizi ve Birliğimizi dahada güçlendireceğiz”