Kategoriler

Tekstil krizi giderek büyüyor

DİYARBAKIR) - Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda üretim kapasitesinde düşüş yaşandığına dikkat çeken CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Tekstil, istihdamı büyük olan bir sektördür fakat hükümet özelikle bu sektörü batırmak için maalesef çalışmakta. Tekstil sektörünün sorunlarını giderici kalıcı çalışmalar yapılması lazım. Eğer yapılmazsa, fabrikalarda kapanmalar başlayacak" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Sektör temsilcileri ve çalışanlar bir araya gelen Tanrıkulu, sorun ve taleplerini dinledi. Burada değerlendirmede bulunan Tanrıkulu, tekstil sektöründe büyük bir kriz yaşandığını dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da da bir kriz yaşıyor. Bu alanda 64 fabrika var. Aslında burası tam kapasite çalışsa, 20 binden fazla işçiye istihdam sağlayacak fakat şu anda 5 bin kişi ancak çalışıyor. Üretim kapasiteleri yüzde 50-30 seviyelerinde ve giderek düşmekte. Nedeni ise, maliyetler artmış, döviz kurunda bir istikrarsızlık var ve dolayısıyla ihracatçılar da daha çok Mısır'a, Bangladeş'e ve Fas'a yönelmiş durumda. Yeni sipariş alamıyorlar, maliyetler artmış ve rekabet edemiyorlar. Bütün Türkiye'de bir sorun var tekstil konusunda ve hükümet tamamen duyarsız bu sorunlara. Tekstil sektörü Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın ana taşıyıcı sektörüdür. İstihdamı büyük olan bir sektördür. Ham madde ve bütün girdiler tümü neredeyse yerlidir ve katma değeri yüksektir aynı zamanda. Fakat hükümet özelikle bu sektörü batırmak için maalesef çalışmakta. Diyarbakır'dan sesleniyorum, tekstil sektörünün sorunlarını giderici kalıcı çalışmalar yapılması lazım. Eğer yapılmazsa, fabrikalarda kapanmalar başlayacak."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EĞİTİM
173 Kez Görüntülendi.
Öğretmenler Kırmızı Güler’le karşılandı
SİYASET
314 Kez Görüntülendi.
Bir İlçe Başkanının Sessiz Yolculuğu
ŞIRNAK
48 Kez Görüntülendi.
İdil Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda oylama Sonuçlandı
SPOR
42 Kez Görüntülendi.
Şırnak Lisesi Basketbol’da Türkiye yarı finalinde
ŞIRNAK
76 Kez Görüntülendi.
Çocukların Karne heyecanı
ŞIRNAK
137 Kez Görüntülendi.
İki Çocuğun Cansız bedenine ulaşıldı
ŞIRNAK
35 Kez Görüntülendi.
Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Şırnak’ta
DÜNYA
54 Kez Görüntülendi.
Şara’dan Kürt Halkı Kararnamesi
EĞİTİM
54 Kez Görüntülendi.
Karne Gününde Kaymakamdan Öğrencilere Moral Ziyareti
ŞIRNAK
80 Kez Görüntülendi.
Silahlı saldırı