Kırmızı Işıkta Yeni Bir “Meslek”: Dilenciler Trafikte Yerini Aldı
Diyarbakır merkezda, Çınar ilçesinde olmak üzere son dönemde dikkat çeken bir durum, trafikte kırmızı ışıkta duran araçların yanında beliren dilenciler oldu. “Kırmızı ışık dilencileri” olarak adlandırılan bu yeni davranış biçimi, vatandaşların da dikkatini çekti.
Dilenciler insan yoğunluğu olduğu alanları değerlendirerek dilenmeye devam ediyorlar. Cami kapısında, metro girişimde, hastane kapısında derken, şimdide trafik işaretlerinde tezgah açtılar. Dilenciler, çağın getirdiği imkânları ve insan yoğunluğunun fazla olduğu trafik noktalarını değerlendirerek, kısa süreli temaslarla yardım talebinde bulunuyor. Özellikle çocuk yaştaki dilencilerin kırmızı ışıkta duran araçların yanına yaklaşarak para istemesi, sürücüler arasında rahatsızlık yarattı.
Vatandaşlar, bu durumun hem trafik güvenliği açısından tehlikeli olduğunu hem de çocukların bu şekilde çalıştırılmasının sosyal bir sorun haline geldiğini belirtti. Yetkililerden, kırmızı ışıkta dilenciliğin yaygınlaşmasının önüne geçilmesi için denetimlerin artırılması istendi.