Kategoriler

Karacadağ kayak merkezinde yöresel kıyafetlerle kayak keyfi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezi'ne gelen yöre halkı, şalvar ve fistan giyerek karda kaymanın keyfini çıkartıyor.

Şanlıurfa ile Diyarbakır arasındaki sınırları belirleyen ve Diyarbakır'a yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan Karacadağ Kayak Merkezi, 1919 rakımıyla bölgenin zirvesinde yer alıyor.

Bölgede son günlerde etkili olan kar yağışının ardından sezona merhaba diyen kayak merkezinde Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın yanı sıra GaziantepMardinBatman ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik ziyaretçilerin kayak yapmak için adresi oluyor.

Günün erken saatlerinde merkeze gelen ziyaretçilerden yöre halkı şalvar ve fistanlarını giyerek hem kayak keyfi yapıyor hem de temiz havada mangal yakarak gönüllerince eğlenip halay çekiyor.

Yöresel kıyafetleriyle kaymaya gelen Abdulkadir Arslan, Karacadağ Kayak Merkezine geldiklerini, herkesi buraya davet ettiklerini söyledi.

Kayak kıyafetinin sıktığını, şalvarın daha rahat olduğunu belirten Arslan, herkes yöresel kıyafetiyle gelip gezdiğini, çok güzel bir yer olduğunu kaydetti.

Ziyaretçilerden Emrullah Çelik, Siverek'ten kaymak için geldiklerini ifade ederek, kar yağdığı zaman her sezon geldiklerini dile getirdi.

Yöresel kıyafetlerle daha rahat olduğunu aktaran Çelik, "Şalvar ve puşi ile geliriz daha rahat. Erzurum Palandöken hikaye, adres Karacadağ" dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
54 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
72 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
108 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
35 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
27 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
281 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
293 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
14 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
93 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti