Kategoriler

Jandarma BOTAŞ petrol boru hattından ham petrol çalın şahısları suçüstü yakaladı

Ayrıca bahse konu olaya karıştığı tespit edilen A.B. isimli şahıs ile ilgili olarak yakalama çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

Mardin'de jandarma ekipleri bir imalathanede BOTAŞ petrol boru hattından ham petrol çalıp işleterek akaryakıta dönüştüren şahısları suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Artuklu ilçesine bağlı Yalım Mahallesi Ömerli Caddesi üzerinde petrol kaçakçılığı yapıldığı istihbaratını aldı. Jandarma ekiplerince söz konusu adreste yapılan operasyonda M.B., N.A. ve A.E. isimli şüpheliler, ham petrolü motorine dönüştürmek maksadıyla kurulan rafineri tesisi ve destinasyon sistemini faal halde çalıştırırken suçüstü yakalandı. Yapılan aramada, 10 bin litre ham petrol, 17 bin litre motorin, 4 bin litre dip malzemesi olmak üzere 31 bin litre petrol türevi, 3 adet 20 bin litrelik yakıt tankı, 2 adet 40 bin litrelik yakıt tankı, 2 adet 10 bin litrelik yakıt tankı, 1 adet soğutma düzeneği, 1 adet filtre sistemi, 1 adet ateşleme düzeneği ile çok sayıda akaryakıt elde etmekte kullanılan ekipman ele geçirildi. Ayrıca N.A. isimli şahsın kullandığı araçta yapılan aramada ise (0,33) litrelik numune akaryakıt ele geçirildiği öğrenildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda konu ile ilgili olarak N.A. ve M.B. isimli şahıslar adli makamlarca tutuklanırken, A.E. ve M.B. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca bahse konu olaya karıştığı tespit edilen A.B. isimli şahıs ile ilgili olarak yakalama çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
90 Kez Görüntülendi.
İDİL DER'Den Belediye Eş Başkanlarına ziyaret
ŞIRNAK
25 Kez Görüntülendi.
Cizre'de gözaltına alınan 19 kişi serbest bırakıldı
SPOR
51 Kez Görüntülendi.
Milli Atletler Haykır, Ertaş'tan Kaymakama ziyaret
BÖLGESEL
104 Kez Görüntülendi.
İlaçtan etkilenen 30 keçi telef oldu
SPOR
41 Kez Görüntülendi.
Mazıdağ Spor Şırnak Spor'u yenerek Şampiyonluğunu ilan etti
SPOR
87 Kez Görüntülendi.
Batman Petrol Spor Şampiyon oldu
SPOR
170 Kez Görüntülendi.
İdil'li Atletler Türkiye 1.oldu
ŞIRNAK
65 Kez Görüntülendi.
Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı
ŞIRNAK
139 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Elektrik kesintisi için Bakanlık önünde oturma eylemi başlattı
SPOR
115 Kez Görüntülendi.
Cizre Kadın Futbol takımı playofa yükseldi