Kategoriler

Güvercin Festivali düzenlendi

Kızıltepeli güvercin severler 1. Mardin Kızıltepe Büyük Güvercin Festivali'ni düzenledi. Festivalde 26 çeşit güvercin türü arasında birinci gelenlere kupaları verildi. Festivale Türkiye'nin dört bir yanından ve Kuzey Irak'tan bir çok güvercin sever katıldı. 

Kızıltepeli güvercin severler 1. Mardin Kızıltepe Büyük Güvercin Festivali'ni düzenledi. Festivalde 26 çeşit güvercin türü arasında birinci gelenlere kupaları verildi. Festivale Türkiye'nin dört bir yanından ve Kuzey Irak'tan bir çok güvercin sever katıldı. 
Kızıltepe'de bir düğün salonunda 1. Mardin Kızıltepe Büyük Güvercin Festivali düzenledi. Güvercinseverlerin imkanlarıyla Mehmet Nur Kakız, Abdulkadir Eriş ve Aziz Karaaslan gözetiminde yapılan festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Türkiye'nin dört bir yanından ve Kuzey Irak'tan bir çok güvercin sever katıldı. 26 türden 350 güvercin görücüye çıktı. Hakem heyeti festival sonunda kendi türleri arasında güzellik ve performanslarına göre 1-2 ve 3'üncüleri seçti. Şampiyonların sahiplerine kupaları ve plaketleri verildi. Salonda bazı güvercin severler açılan stantlarda güvercinlerini satılığa çıkarma imkanı buldu.
Kupasını alanlar duygularını paylaştı. Yusufi Uzun Gaga dalında Ebubekir Taşkın, "Yusufi uzun gagada birinci geldim. Sevinçliyim mutluyum. Kendimi çok mutlu hissediyorum" diye konuştu.
Festival hakkında bilgiler veren organizasyon sorumlusu Mehmet Nur Kakız, "Yaklaşık 26 çeşit güvercin türü burada görücüye çıkıyor. Güzellik ve performanslarına göre hakem heyetimiz tarafından şampiyonları seçtik. Amacımız birlikteliği ve beraberliği sağlamak" dedi.
Eskişehirli bir güvercin sever ise "Merakçı arkadaşlarımız böyle güzel bir organizasyon düzenledi. Tabi biz de merakçı olduğumuz için katılım gösterdik. Çok güzel bir organizasyon oldu. İl dışından da katılımlar oldu. Kuş bizim için gerçekten de bir sevgi. Yeri geliyor stresimizi atmak için bunlarla vakit geçiriyorum. Severek emek veriyoruz. Bunların güzellikleri havadaki performanslarına önem veriyoruz. Elimizden geldiğince en iyisini beslemeye gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Programın sonunda güvercinseverlere yemek ikramında bulundu. Festival renkli görüntülerle son buldu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
79 Kez Görüntülendi.
Kadın intihar edecekti ikna edildi
ŞIRNAK
38 Kez Görüntülendi.
Dere yatağında Erkek Cesedi bulundu
EĞİTİM
43 Kez Görüntülendi.
Barış ve Doğa İçin Çalışan Akif Manaf’a Özel Ödül
EKONOMİ
56 Kez Görüntülendi.
Cizre’nin Geleneksel Tatları İlgi Görüyor
EĞİTİM
75 Kez Görüntülendi.
Agitoğlu’nun kitabı yayınlandı
ŞIRNAK
138 Kez Görüntülendi.
Ramazan’da Dayanışma: Kızılay’dan Gıda Kolisi Dağıtımı
BÖLGESEL
210 Kez Görüntülendi.
Genç Kız Babasını öldürdü
ŞIRNAK
75 Kez Görüntülendi.
Sağlık Sen Şube yönetiminden Bahattin Şığva’ya ziyaret
ŞIRNAK
54 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi Ekici Açık Kapı Mesaisine başladı
BÖLGESEL
67 Kez Görüntülendi.
Zincirleme Kaza 9 Kişi yaralandı