Kategoriler

Bulgur Kaynatma geleneği devam ediyor

 Gercüş ilçesinde yüzyıllardır devam eden bulgur kaynatma geleneği, tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte dev buğday kazanlarının kaynamasıyla sürdürülüyor. Buğdaylar kaynatıldıktan sonra kurutulup öğütülerek kışlık erzak hazırlanıyor.

Gercüş'te bulgur kaynatma geleneği sürdürülüyor

 Batman'ın Gercüş ilçesinde yüzyıllardır bulgur kaynatma geleneği devam ediyor. Tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte dev buğday kazanları kaynamaya başladı.

Gercüş merkez ve köylerinde vatandaşlar dev kazanlarda buğday kaynatarak kışa hazırlık yapıyor. Tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte buğday kazanları kaynamaya başladı. Bin bir güçlükle kaynatılan buğdaylar daha sonra damların üzerine serilerek kurutulmaya bırakılıyor. Değirmenlerde öğütülen bulgurlar kabuklarından ayrılıp, rüzgarda savrulduktan sonra da eski değirmen taşıyla öğütülerek ve elenerek kışlık erzak hazırlanıyor. Süleyman Öner, "Önce buğdayımızı güzel bir şekilde yıkıyoruz, sonra bu gördüğünüz dev kazanlarda kaynatıyoruz. 3 saat ateşte kaynatıp çıkarıyoruz. Çıkardıktan sonrada damlarda seriyoruz. 2,3 gün kuruduktan sonra değirmene götürüp elde ediyoruz" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
135 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediyesinden asfalt çalışması
SAĞLIK
209 Kez Görüntülendi.
İdil’de 2 ASM kuruluyor
ŞIRNAK
61 Kez Görüntülendi.
Nusaybin’de Galatasaray tesisi açıldı
EKONOMİ
222 Kez Görüntülendi.
Sedat Yapı işyeri hizmete açıldı
ŞIRNAK
237 Kez Görüntülendi.
Aracın çarptığı çocuk hayatını kaybetti
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
260 Kez Görüntülendi.
Halime Yavuz vefat etti
ŞIRNAK
182 Kez Görüntülendi.
Şırnak Belediye Başkanından Silopi Belediye başkanına ziyaret
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
268 Kez Görüntülendi.
Halil Azizoğlu dizide rol alacak
ŞIRNAK
138 Kez Görüntülendi.
M.Emin Bozkuş’un ikinci kitabı çıktı
SAĞLIK
254 Kez Görüntülendi.
Hastane Müdürü görevine başladı