Kategoriler

Bulgur Kaynatma geleneği devam ediyor

 Gercüş ilçesinde yüzyıllardır devam eden bulgur kaynatma geleneği, tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte dev buğday kazanlarının kaynamasıyla sürdürülüyor. Buğdaylar kaynatıldıktan sonra kurutulup öğütülerek kışlık erzak hazırlanıyor.

Gercüş'te bulgur kaynatma geleneği sürdürülüyor

 Batman'ın Gercüş ilçesinde yüzyıllardır bulgur kaynatma geleneği devam ediyor. Tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte dev buğday kazanları kaynamaya başladı.

Gercüş merkez ve köylerinde vatandaşlar dev kazanlarda buğday kaynatarak kışa hazırlık yapıyor. Tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte buğday kazanları kaynamaya başladı. Bin bir güçlükle kaynatılan buğdaylar daha sonra damların üzerine serilerek kurutulmaya bırakılıyor. Değirmenlerde öğütülen bulgurlar kabuklarından ayrılıp, rüzgarda savrulduktan sonra da eski değirmen taşıyla öğütülerek ve elenerek kışlık erzak hazırlanıyor. Süleyman Öner, "Önce buğdayımızı güzel bir şekilde yıkıyoruz, sonra bu gördüğünüz dev kazanlarda kaynatıyoruz. 3 saat ateşte kaynatıp çıkarıyoruz. Çıkardıktan sonrada damlarda seriyoruz. 2,3 gün kuruduktan sonra değirmene götürüp elde ediyoruz" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
13 Kez Görüntülendi.
Trafik kazası 1 çocuk yaralandı
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
34 Kez Görüntülendi.
Mehmet Emin Bozkurt vefat etti
ŞIRNAK
39 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 35 kişiye gözaltı
ŞIRNAK
118 Kez Görüntülendi.
Başkan Yarka Bahçeli ile biraraya geldi
BÖLGESEL
115 Kez Görüntülendi.
Halk otobüsü TIR çarpıştı 1 ölü 9 yaralı
ŞIRNAK
142 Kez Görüntülendi.
Silopi’de faili meçhul cinayet
ŞIRNAK
89 Kez Görüntülendi.
Ak Parti ilçe Başkanı Parke taşı çalışmasını denetledi
ŞIRNAK
68 Kez Görüntülendi.
Şerifiye şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor
ŞIRNAK
39 Kez Görüntülendi.
Cizre Dicle Spor prefosyonel gelişim liginde mücadele edecek
EĞİTİM
134 Kez Görüntülendi.
İdil Ziraat Fakültesi Kontejanların tamamı doldu