Kategoriler

Bulgur Kaynatma geleneği devam ediyor

 Gercüş ilçesinde yüzyıllardır devam eden bulgur kaynatma geleneği, tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte dev buğday kazanlarının kaynamasıyla sürdürülüyor. Buğdaylar kaynatıldıktan sonra kurutulup öğütülerek kışlık erzak hazırlanıyor.

Gercüş'te bulgur kaynatma geleneği sürdürülüyor

 Batman'ın Gercüş ilçesinde yüzyıllardır bulgur kaynatma geleneği devam ediyor. Tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte dev buğday kazanları kaynamaya başladı.

Gercüş merkez ve köylerinde vatandaşlar dev kazanlarda buğday kaynatarak kışa hazırlık yapıyor. Tarladan hasadın toplanması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte buğday kazanları kaynamaya başladı. Bin bir güçlükle kaynatılan buğdaylar daha sonra damların üzerine serilerek kurutulmaya bırakılıyor. Değirmenlerde öğütülen bulgurlar kabuklarından ayrılıp, rüzgarda savrulduktan sonra da eski değirmen taşıyla öğütülerek ve elenerek kışlık erzak hazırlanıyor. Süleyman Öner, "Önce buğdayımızı güzel bir şekilde yıkıyoruz, sonra bu gördüğünüz dev kazanlarda kaynatıyoruz. 3 saat ateşte kaynatıp çıkarıyoruz. Çıkardıktan sonrada damlarda seriyoruz. 2,3 gün kuruduktan sonra değirmene götürüp elde ediyoruz" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
108 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
159 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
141 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
177 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
55 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
37 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
287 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
304 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
16 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
94 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti