Kategoriler

Artuklu Üniversitesi 'nden Uluslararası Dil, Düşünce ve Din Bilimleri Kongresi'

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı katkılarıyla Mardin Artuklu Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Dil, Düşünce ve Din Bilimleri Kongresi 4 dilde sunumla başladı. 

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı katkılarıyla Mardin Artuklu Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Dil, Düşünce ve Din Bilimleri Kongresi 4 dilde sunumla başladı. 
Mardin Artuklu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kongre de dil bilimi, felsefe, tarih, sosyoloji, antropoloji ve ilahiyat bilimleri alanında uzman yerli ve yabancı birçok bilim adamı, yazar ve akademisyen katıldı. Onursal başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın yaptığı ve katılımın yoğun olduğu kongrede sosyal bilimlerin en belirgin üç sahasını oluşturan dil, düşünce ve dinin, varoluşundan itibaren insanlığın temel hususiyetleri kongrede masaya yatırıldı. 08-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek geniş katılımlı kongre ile ilgili olarak bilim tarihi, güzel sanatlar ve modern bilim alanlarında da ulusal ve uluslarası düzeyde önde gelen 165 akademik uzman katılım sağlarken kongrede dil, düşünce, din bilimleri, felsefe ve tarih alanlarında yeni perspektifler ve yeni tespitler ortaya koymak amaçlandığı belirtildi. AvusturalyaAmerikaİngiltereIrakSuriye başta olmak üzere 45 akademisyen, Türkiye'den de 100'e yakın akademisyenin katılımcı olduğu 2 gün sürecek kongrede farklı dillerde yapılacak sunumlarda İslam'ın dil düşünce bilimleri yönünün tartışılacağı belirtildi.
Kongreyle ilgili açıklama yapan, Doç. Dr. Ömer Bozkurt sempozyumumuz insanlığın üç önemli kavramını ele aldığını belirterek, "Bunlardan bir tanesi dil bir tanesi düşünce ve diğeri de dindir. İnsan bu üç özelliği ile diğer varlıklardan ayrışan bir yapıya sahiptir. Dolayısı ile bizde bunu hem yerel hem de evrensel bağlamda ele alacak tartışacağız. Bilim dünyasına bunu eser olarak sunmayı düşünüyoruz" dedi.
Mardin'de yüzlerce akademisyeni ağırlamaktan mutlu olduklarını söyleyen Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça yurt dışından Avusturalya'dan Amerika'ya kadar, İngiltere'den İran'a kadar, Iraktan Suriye'ye kadar çok kimsenin bu sempozyuma katıldığını ifade ederek, "Yaklaşık yurt dışından gelen 45 öğretim üyesi var. ve yurt içinden de yine 100'e yakın öğretim üyesi bu sempozyumumuza katılmıştır. 100'lerce tebliğ sunulmuş olacak ve bu çok önemli şimdiye kadar bu kadar kapsamlı bir kongrenin Türkiye'de yapılmış olması nadirdir. Önemli bir kongre olacak buna inanıyoruz. 4 ayrı dilde tebliğler sunulacak. Bu 4 ayrı dilde İslam'ın bu 3 yönü ele alınacak. Dil yönü, dini bilimler ve düşünce tarihimiz tekrar bu sempozyumda ele alınmış olacaktır"diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
108 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ta operasyon 30 gözaltı
ŞIRNAK
158 Kez Görüntülendi.
Çopan ölü bulundu
ŞIRNAK
141 Kez Görüntülendi.
Tanker devrildi 1 ölü 1 yaralı
ŞIRNAK
177 Kez Görüntülendi.
Sırtköy Belediyesi kardeş belediye oldu
ŞIRNAK
55 Kez Görüntülendi.
Şırnak Amatör liginde şampiyonluk maçı
ŞIRNAK
37 Kez Görüntülendi.
Kuraklık İdil’de Ziraatı vurdu
EKONOMİ
287 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır’da üretiyor 10 ülkeye ihracat yapıyor
ŞIRNAK
304 Kez Görüntülendi.
Süryani işadamı pizza salonu açtı
ŞIRNAK
16 Kez Görüntülendi.
Ziraat Fakültesi Güçlü Konak’ta çiftçilere seminer verdi
ŞIRNAK
94 Kez Görüntülendi.
Bursluluk sınavı 2090 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti