Kategoriler

Belediye gözünüzün yağını yiyeyim çabuk bitirin

İdil’de doğal gaz ve elektrik altyapı çalışmaları devam ediyor. İdil’in bütün sorunları bu iki altyapı çalışmasından çıkıyor. Vatandaşı ile belediyeyi, bizi belediyeyi bu iki proje birbirine düşürüyor. Sokakları köstebek yuvasına çevirdiler. Araçlarımızın tamamı perd oldu, canımız yanıyor bağırınca “kimdi bağırdı “ diye yüksekten bir ses gelince suçlu biz oluyoruz. Onun için sabrımız tükendi gözünüzü seveyim kış gelmeden bu işleri çabuk bitirin.

Okullar bölgesinde başlayan parke taşı döşeme çalışması Allahu âlem seneye bitecek. Çünkü iki aydır çalışıyorlar bir türlü bitiremiyorlar. Bir ay caddedeki asfaltı kaldırdılar. Cadde parke taşı gelmeden 20 gün şose olarak trafiğe açık kaldı. 20 arabadan fazla bu yolda kaza yaptı, kazalar sosyal medya ya yansıdı. Kimse bana mı demedi oralı bile olmadılar.Sonra parke taşı geldi, okullar açıldı, vatandaşlar çocuklarını okula bırakırken sabahları cadde trafikte tam kilitleniyor. Herkesin morali sıfıra iniyor. Belediyeye kızmayan kalmıyor. “Kendi kendilerine yahu bu iş okullar açılmadan bitirilemez miydi” derken çekinerek etrafına bakıyor belediyeden biri duyarsa kesin kabul etmez diyerek çocuğu okulla bırakarak uzaklaşıyor. Bir üst sokakta elektrik altyapı çalışması devam ediyor, araç kanala düşmesin diye dikkatli sürerek ilerliyorum. Bu kanal tam bir aydır açılmış üstü açık bekliyor. Marifeti neyse kimse bilmiyor. Diğer sokağa girerken arabanın biri arka tekerlikleri tam kanalın başında bekliyor. Sürücü dışarıda telefonla konuşuyor. Tanıdık. Camı indirdim telefon konuşmasını dinledim. Belediye yetkilileri ile konuşuyor. Konuşmasından anlaşılan karşı tarafta kimse bilmiyorum ama adam fırça atıyor, oda “Sizi yürütülen işleri takip ederseniz, bu sorunların yüzde yetmiş olmaz diyor” kızarak telefonu kapatıyor. Adama bak diyor, konuşmayı sürdürsem davalık olacağım. Efendim neymiş “hizmet istiyoruz, hizmet yapılınca hizmetti beğenmiyormuşuz” Hizmetin kontrol edilmediğini, çalışmayı yürüten firmaların keyfi davrandıklarını, başlarında belediyeden bir olursa işleri çabuk bitireceklerini söylüyorum, adam ne dese iyidir, siz zaten belediyeyi sevmiyorsunuz diyor. Siz işinizi sevin takip edin gerisi önemli değildir diyerek telefonu kapattı aracına binip gitti.

Belediye hizmet sektörüdür. Başında çok değerli ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı var. Başkan hizmet yapmaya çok isteklidir. Bu isteğini biliyorum. Ama yürütülen işleri takip eden personelli olmadığı için kaymakam beyin bir çok işten haberi olmuyor. Bu sebepten dolayı vatandaşlar belediyeye kızıyor. Yani Kaymakamla vatandaş arasına belediye personelli giriyor haberiniz olsun derim. Derim, bu yazı için Abdurrahman Baran’mı arar, siyasiler mi arar, başkası mı arar bekleyeceğim. Çünkü yapan değil, yazan suçludur. Ben suç işledim. İnşallah büyüklerim af eder.

Yorumlar